Ако зрял мъж си намери млада любовница, първата мисъл, която идва в съзнанието на околните, е, че тя е с него само заради парите, а той се опитва да повиши самочувствието си и да затвърди статуса си. Ситуацията, при която жената в двойката е по-възрастна, е малко по-рядко срещана, но не по-малко обгърната от ореола на предразсъдъците. Всички сме чували за жиголата, които прелъстяват по-възрастни дами.

Но времената се променят. Когато Венсан Касел, след брака си с Моника Белучи, започна да се среща с модел, който е с 30 години по-млад от него, малко хора повярваха в искреността на чувствата му. Всички бяха сигурни, че ще се срещат известно време, но скоро ще се разделят.Но въпреки злите езици, двойката все пак се ожени и дори отгледа дъщеря си, Амазони.

24-годишната разлика във възрастта на първата двойка на Франция (Брижит Макрон е по-възрастна от Еманюел) също изненада обществеността. Кой от нас не се е влюбвал в свой учител? Но Еманюел Макрон успя не само да запази чувствата от училище, но и да постигне взаимност.

Разбеете в нашата галерия как съвременните режисьори гледат на връзките с голяма възрастова разлика.