Заоблени, квадратни, бадемови или ковчег - има редица видове форми на ноктите, от които да избирате, когато искате да имате свеж маникюр. Независимо дали предпочитате по-къси, или по-дълги нокти, играта с формата е забавен начин да променяте вида на вашия маникюр на всеки няколко седмици. Ако ноктопластиката не е по вкуса ви, то защо да не смените обичайните си бадемови нокти с такива във форма червило? Или пък не ги оформите закръглено-квадратно?

В галерията ни днес сме събрали девет типа форми на ноктите, които да вдъхновят следвашоя ви летен маникюр, но първо ще ви дадем няколко изключително полезни съвета за това как ръцете ви да изглеждат като на истинска богиня. 

Как да се грижите за ноктите си?

Преди да се научите да играете с видовете форми на ноктите, които да отиват на маникюра ви ноктите, първо е изключително важно да разберете как да се грижите за тях, за да сте сигурни, че са въможни най-здрави и поддържани между посещенията ви в салона на маникюриста.

Поддържането на ноктите ви сухи и чисти, чрез носене на ръкавици при миене и почистване на дома, помага да се предотврати развитието на бактерии под тях. Използването на остри инструменти за маникюр като ножици и нокторезачки ще ви гарантира безпроблемно лечение, защотопо този начин ще изрежете ноктите напречно, а след това ще можете да закръглите върховете им с нежно изпилване. Маслото за кожички, в допълнение към използването на лосион за ръце, е много полезно и ежедневното му нанасяне ще ви помогне да укрепите ноктите си. И запомнете - винаги преди да нанесете лак върху ноктите си, първо поставете върху тях втвърдител, който да служи като защитен слой.

А сега се заредете с вдъхновение!