През последните няколко часа профилни снимки на деца развълнуваха и буквално шокираха не само нас, но и потребителите в една от социалните мрежи. Снимките показват как се "забавляват" днешните тийнейджъри...

Ето какво пише един баща, чието дете е пострадало след инцидент:

"Майки, много моля да обърнете внимание на приложените снимки. Ние живеем в кв. Гоце Делчев и синът ми учи в Овча Купел. Това са снимки на негови приятели - от квартала, от Стрелбище и околните квартали! Много моля - ако някой разпознае детето си...или детето на познат - обърнете внимание на родителите. Страшно е! НАИСТИНА!!! Моят син пострада, за късмет не сериозно, но имаше падане и в момента вече казва, че не се занимава с това....но моля ви - вижте тези снимки! Това са от профилите на децата - общодостъпни снимки!"

Световна мания, масово наричана ърбън клайминг или билдъринг, намери място и у нас. Тя представлява екстремно и опасно изкачване на високи сгради и съоръжения, обикновено изоставени или недовършени без никакво оборудване и предпазна екипировка.

В началото на миналия месец момиче на 14 години от София загина, след като падна от покрива на висока сграда при опит да си направи... селфи с телефон. 

Това е проблем касаещ не само родителите, но и обществото като цяло. Нима на строителни обекти или високи сгради като тези няма охрана, защо домоуправителите оставят свободен достъпа до покривите? И докато много от вас ще кажат, че вината е у децата и идва като последствие от налаганите тенденции по света, ние по-скоро мислим, че вината е у нас, възрастните. Възпитанието, което те имат, е възпитанието, което ние сме им дали. И като родители, и като общество! А вие, родители, знаете ли къде са и какво правят вашите деца сега?