80-ото издание на кинофестивала във Венеция е едно от най-обсъжданите събития в момента. И ето, че България има своя достоен представител - моделът и инфлуенсър Александра Петканова. Красавицата се появи на прожекцията на филма „Ferrari” – лента с участието на звезди като Пенелопе Крус, Хю Джакман и Патрик Демпси.

Петканова разкри, че присъствието й във Венеция е благодарение на Armani beauty, които за шеста поредна година са официален грим бранд на гостите на емблематичния кинофестивал в Италия.

Тоалетът на Алекс е Pembe Kenan и е с изумителни детайли, както и описваща тялото кройка. Роклята е в модерния цвят nude, като целият е обсипан с камъни. 29-годишната българка от Благоевград беше с прибрана отзад на опашка коса, а към аксесоарите бе добавила малък бял клъч и кокетни обеци.

В своя Инстаграм Алекс разкри, че винаги е мечтала да участва на подобно събитие и не може да прикрие вълнението си. Тя дори сподели, че името й стои на страниците на американското модно списание Evie редом до най-добре облечените на филмовия фестивал с идола й от детството Бианка Балти и… семейство Джордж и Амал Клуни. 

Това наистина е повод за гордост!

Вижте великолепната Алекс в галерията ни: