Анджелина Джоли е предала своето благородство и на децата си. Наскоро двете момиченца Шайло и Захара, които са едва на девет и на единадесет, насърчиха майка си да "осинови" цяло семейство, живеещо в крайна бедност.

Джоли била трогната от приятелството, което се развило между дъщерите ѝ и семейството от Камбоджа. Става въпрос за 12 братчета и сестричета, на възраст между 6 месеца и 19 години. Докато звездното семейство било в Камбоджа за снимките на последния филм на актрисата, камбоджанското семейство дошло да ги помоли за дребни. Брад Пит дори ги завел за сладолед. Но няколко седмици по-късно дъщерите на Джоли молят родителите си да им помогнат отново.

Анджелина им купува дрехи и велосипеди. А когато се оказва, че децата не посещават училище, защото е на десетки километри от тях и не могат да си го позволят по финансови причини, актьорите записват децата в най-елитното частно училище в Камбоджа – клон на нюйоркско интернационално училище. Двойката дори праща пари и храна на нуждаещото се семейство.

Едно от момичетата в бедното семейство споделя, че много искало да ходи на училище: „Трябва да плащам, за да ходя в държавното училище, но не можем да си го позволим. Таксата е 5 долара на учебен предмет всеки месец. Но аз много искам да уча. Искам да помагам на другите хора и да бъдат добър пример за собственото си семейство."