Джани Версаче е роден на 2 декември 1946 година. Жизненият път на талантливия дизайнер приключва на 15 юли 1997г година. 

Модните шедьоври, бурният живот и убийството на Джани Версаче го превръщат в един от най-великите модни дизайнери на всички времена. 

Хомосексуалността на Джани, дългогодишната му връзка с Антонио Д'Амико и скандалното му убийство стават повод за заснемането на няколко филма, а през януари 2018-та година ще се появи дългоочакваният "Американска криминална история: Версаче". 

Д'Амико наскоро проговори за загубата на Джани, за убийството му и за начина, по който се е променил животът му след смъртта на партньора му. В скорошно интервю той споделя: 

"Животът ми беше разкъсан на две, когато Джани беше застрелян."

"Никога не съм бил в депресия и не съм разговарял с терапевт, както бях съветван да направя. Нямах нужда да разговарям с някого, след като знаех каква е причината за моята тъга. Живях в кошмар, не чувствах нищо и нищо не ме интересуваше... къщата, парите... защото чувствах, че е грешно да искам нещо от живота.

Ние бяхме нормална двойка, никога не сме имали проблеми. Той избра правилния момент да заяви пред обществото, че е хомосексуален. Всички искаха да надникнат в нашия свят, а Джани никога не е искал да се крие.

След две десетилетия аз все още съм свързан с Джани. Обичах го в продължения на 15 години."