Леонардо Ди Каприо определено е един от любимците на публиката. Той е участвал в цели 37 филма, а израстването му като актьор способен да се превъплъщава безупречно в трудни роли е безусловна. Именно поради този факт за всички негови фенове, а и не само, бе изключително странно, че досега Академията за филмово изкуство не го бе удостоила с награда. 

До този момент той бе печелил над 40 награди и бе номиниран за цели шест Оскара. Тази вечер проклятието от Лео е свалено и той най-после може да добави към автобиографията си най-престижното отличие за актьор. 

Филмът, който му донесе заветната награда е "Завръщането". В речта си Ди Каприо остана верен на себе си и обърна специално внимание на глобалното затопляне, като поясни, че филмът "Завръщането" е символ на отношенията между човека и природата и затова трябва да подкрепим световните политически лидери и да ги окуражим да се борят за опазване на природата.

Останалите актьори, които бяха номинирани в категорията са Брайън Кранстън за "Тръмбо", Мат Деймън за "Марсианецът", Майкъл Фасбендър за "Стив Джобс", Еди Редмейн за "Момичето от Дания".

За да отпразнуваме заедно победата на Лео, сме ви подготвили Галерия със забавни негови гифчета.

Смятате ли, че ролята в "Завръщането" е най-силната в кариерата на Ди Каприо или мислите, че трябваше да получи отличието за най-добър актьор за друго свое превъплъщение?

Всички победители можете да видите тук