Търсите ли нови вдъхновения за дизайн на ноктите, защото ви се струва, че вече сте опитали почти всичко? Е, не се тревожете, защото открихме за вас няколко добре познати идеи, но в необичаен стил! Запазете най-любимите от тях, за да ги покажете следващият път на вашия маникюрист.

Чували ли сте за „„Бурните двадесети“? Така са наричали 20те години на двадесети век в САЩ и Канада? А чували ли сте за стила Арт Деко? Ако сте им почитатели, ще се зарадвате да чуете, че този стил се превърна в бюти тенденция и става все по-популярен в маникюра. Ние със сигурност можем да потвърдим това от множеството видеоклипове и снимки в социалните мрежи.

Арт Деко е стил, популярен между 20-те и 30-те години на миналия век. Характеризира се с геометрични форми, линии и шарки, които притежават нотка на елегантност, лукс и изтънченост. А дизайнът на ноктите в стил Арт Деко стана популярен напоследък с често използваните ясни и строги геометрични шарки, линии, кристали и метални елементи.

Цветовата палитра включва черно, бяло, златно, сребристо и ярки цветове за акцент. Пропити с духа на „бурните“ двадесет години на 20ти век, маникюрът в този стил обикновено изглежда елегантно, бляскаво и луксозно, като добавя и винтидж нотка и класика към външния вид на всяка дама.

Защо ще ви допадне този ретро стил? На първо място заради цветовите комбинации, които изглеждат нетипично. Дори и в наши дни те създават усещане за част от нещо футуристично и елегантно. И разбира се заради цветовете!

Типични арт деко нюанси са:

  • Черно, защото винаги може да създаде контраст, форма и стил.
  • Бяло, което често се използва в комбинация с черно за създаване на контраст и подчертаване на геометричните линии.
  • Златното се използва като цвят за акцент, за да добави благородство и лукс към маникюра.
  • Сребърният цвят също се използва за създаване на шикозен вид, но, разбира се, и заради фантастичния му блясък.
  • Ярки и богати нюанси на синьото, червеното, зеленото и лилавото съще се използват като акценти в дизайна на Арт Аеко. Целта им е да създадат контраст и да привлекат визуален интерес.

За какъв повод би бил подходящ този дизайн? За всякакъв! Можете да експериментирате с него и да създавате бляскави, празнични визии, можете да направите леко дързък дизайн или да разнообразите своя офис стил или любимото си, но напоследък малко случен френски маникюр с почти незабележими щрихи.

А вдъхновения за тези визии, може да разгледате в нашата галерия!