Последният летен месец е изпълнен с невероятни астрологични събития. И всяко от тях ще повлияе на съдбата ни. Ето как ще се формират звездите през август 2023 година.

Този месец ще се отличи с няколко астрологични събития. Първо, Слънцето ще премине в знака Дева, второ, ще имаме две пълнолуния в рамките на един месец и трето, Марс ще премине в знака Везни, което ще намали напрежението от събитията в обществото.

Пълнолунието във Водолей, което ще настъпи на 1 август, ще накара мнозина да се замислят за социалните събития, които се случват в света, да осъзнаят своята роля в тях. Ще възникнат остри въпроси, които ще разкрият противоречията между собствените егоистични желания и алтруистичните нужди на обществото. Водолеят е знак на неконформизма, справедливостта и свободата, вървенето срещу статуквото, промяната на правилата и социалния ред.

Луната във Водолей ще се фокусира върху справедливостта, колективизма, обединяването за обща кауза. Ето защо в професионалната област особено успешни ще бъдат екипните проекти, които обединяват съмишленици, убедени и заинтересовани от резултата. Социалните процеси в обществото ще имат огромно влияние върху всеки отделен човек, като особено податливи на това влияние ще бъдат Раците, Телците и Рибите, които може да поискат да променят част от своите убеждения или житейски концепции.

Второто пълнолуние на 31 август в Риби ще повиши креативността и интуицията, ще ви даде възможност да установите контакти с много хора. През този период е важно не само да помагате на нуждаещите се, но и сами да поискате помощ, съвет или внимание към проблемите си. Възможността да подобрите личния си живот ще се появи не само за Рибите, но и за Стрелците, Раците и Телците.

Тези, чиито професии са свързани с психология, химия, вода или изкуство, могат да получат важни прозрения, да направят открития или да успеят да разрешат отдавнашни проблеми. Овенът и Лъвът няма да се чувстват много комфортно при пълнолунието. За тях то ще наблегне върху несигурностите на този период, както и липсата на конкретика и яснота в общуването с хората.

Навлизането на Слънцето в Дева на 23 август ще премести фокуса от глобалните процеси към малките детайли. Девите, както и Телецът и Козирозите, ще изпитат усещане за комфорт от възможността да се занимават с монотонна работа. Но Овните, Лъвовете, Стрелците и Водолеите ще имат затруднения - тези представители на Зодиака, които са способни да проявят максимално търпение и издръжливост, да не потъват в дреболии и с голям брой пестеливи действия, ще могат да успеят.

Преминаването на Марс във Везни на 27 август , както и последващият престой на Марс в този знак, ще бъдат по-удобни за нас в сравнение с предишното му разположение в Дева. Везните традиционно се смятат за знака на дипломатите, които умеят да отказват, без да изричат на глас думата "не". За праволинейния Марс е доста трудно да си пробие път директно във Везни, затова през периода на навлизането му в знака Дева предимство ще имат онези, които предпочитат да действат чрез някого, а не директно. Всички бизнес процеси през този период ще зависят единствено от правилните кадрови назначения и работата в екип.

По време на транзита на Марс през Везни си струва да обърнете специално внимание на всякакви документи. Подписвайте само тези, които са били прочетени внимателно и то няколко пъти. В партньорските отношения могат да възникнат системни трудности поради неразбиране на постъпващата информация и нежелание за компромис. По отношение на здравето този транзит може да изостри бъбречни заболявания и да повлияе негативно на водно-солевия баланс при тези, които имат хронични проблеми с отделителната система.

Вижте в нашата галерия, как ще повлияят всички тези космически събития на всяка зодия.