Вторият летен месец през годината ще бъде интересен и запомнящ се с това, че няколко планети ще сменят местата си от нормалното си разположение, а Меркурий ще направи това дори два пъти през юли. Пълнолунието на 3 юли ще бъде в съзвездието Козирог, което вещае добър период за тези хора, на които им липсва рационалност и практичност в живота. По това време отдавна назряващите проблеми, свързани с кариерата, амбициите, реда или систематизацията, могат да бъдат успешно разрешени. За целеустремените Козирози юлското пълнолуние ще бъде чудесна възможност да променят живота си към по-добро, тъй като техните мисловни процеси ще са подкрепени от изключителна яснота и ще протичат на най-високо ниво.

Преминаването на Меркурий в знака на Лъва, което ще се случи на 11 юли, ще бъде най-подходящото време от месеца за онези, които мечтаят да се придвижат напред благодарение на своя интелект, ум и идеи. Този период ще бъде особено благоприятен за Лъвовете, Близнаците и Девите, които се занимават с наука, изкуство и обществена дейност. Представителите на тези знаци ще имат отлични възможности да се изявят пред широка аудитория, да разгърнат потенциала си с помощта на оригиналните си идеи и да привлекат вниманието към своята личност не само на масите от хора, но и на видни личности на високи позиции.

На 10 юли Марс ще навлезе в съзвездието Дева, заради което повечето от нас ще се сблъскаме с обикновени, всекидневни неща, които е малко вероятно да ни донесат слава и популярност, но от своя страна този транзит ще ни зарадва с чиста съвест и чувство за изпълнение на дълга си. За Девите това движение на Марс ще им донесе продуктивност, подобрени аналитични умения и идеалната възможност да се погрижат за здравето си. Рибите през този период ще станат по-решителни и непреклонни в защитата на позициите си, по-малко ще се фокусират върху мотивите на чуждите действия и ще посветят цялото си свободно време на практически занимания.

Въпреки че Стрелците няма да имат много силно начало на месеца, ще могат да постигнат много на малко по-късен етап. Особено постижения ще имат онези представители на този знак, които имат силата да се отърсят от неразумните амбиции и претенции на обществото към тях. Козирозите ще получат чудесен шанс сами да решат най-сложните си проблеми, а евентуалните трудности, пред които ще се изправят, те ще ги възприемат като вдъхновяващи „тласъци“ по пътя към успеха. По време на транзита на Марс в Дева най-талантливите сред представите на зодия Телец ще имат успехи в онези области и проблеми, в които повечето хора просто са се отказали да предприемат каквито и да било действия поради пълна липса на перспективи. Телецът ще може буквално да превърне изоставената пустош в рог на изобилието, при това за много кратък период от време.

Навлизането на Меркурий в знака Дева на 28 юли ще изиска от повечето от нас да работят в уединение, а успехът ще дойде при тези, които са склонни да придобиват задълбочени знания. Отговорните хора с повишено чувство за дълг през този период могат да постигнат много в професионален план. Те ще успеят най-накрая да разберат същността на проблеми, които са ги спохождали с години и след това успешно ще ги разрешат.

Близнаците ще имат възможност да довършат отдавна започнати начинания, особено ако те са свързани конкретно с обучение, изпити и атестации. Тези хора, чиято професия е свързана с медицина, наука или образование, ще могат да постигнат особен успех, включително и израстване в кариерата. През този период повечето хора с добре развита интелигентност ще спрат да се поддават на емоциите, а всички техни действия ще бъдат подчинени на здравия разум и логиката. Дори в областта на романтиката и връзките ще преобладава практичният и сериозен подход. Хората ще оценяват обективно партньорите си и съвместното им бъдеще с тях.

Венера, която на 22 юли ще премине в ретроградна фаза на своето движение, ще окаже силно влияние върху сферата на отношенията, финансите и изкуството. През този период ще започнат да напомнят за себе си хора от миналото, с които отдавна не сте имали контакт или отношения. Много от нас трудно ще изразяваме чувствата си, а сред емоциите ще преобладава главно носталгията. Започването на нова връзка по време на ретроградна Венера не се препоръчва, особено за представителите на знаците Телец, Риби и Везни, които обикновено се впускат в активни взаимоотношения с представителите на срещуположния пол по време на ретроградна Венера.

От общите препоръки за периода на ретроградната Венера е необходимо най-вече да обърнете внимание на финансите си. Нужно е да имате внимателно и предпазливо отношение към тях. Също така е по-добре да избягвате пазаруването, особено безразсъдното такова, независимо колко примамливи ви изглеждат офертите, отстъпките и изгодните промоции. Друг важен съвет, който да следвате през периода, е да избягвате да давате пари назаем, както и да ги инвестирате във всякакъв вид стартиращи фирми и нови проекти. Не е много вероятно да пожънете успех ако започнете бизнес и делови отношения с непознати партньори, така че е по-добре да ги избягвате, независимо какви обещания ви дават. При организирането на различни видове събития могат да възникнат трудности и провали. Особено ако те са свързани с изложби, премиери, или представления.

През този период е важно да се освободите от всякакви счупени, развалени, или скъсани предмети и ненужни вещи, които могат да се намират в дома ви, да направите щателно почистване на вашето лично пространство, както у дома, така и на работното място, и да добиете един нов поглед към себе си и мястото си в света. За годежи и сватби периодът на ретроградна Венера не е много благоприятен, освен за тези от вас, които в личния си хороскоп имат натална позиция на Венера в ретроградна фаза.