Преди две години една снимка трогна целия свят. На нея се вижда как току-що родените близначки Джена и Джилиан се държат за ръце. Днес двете момиченца са все така близки.

Близначките са моно-моно близнаци, което означава, че са еднояйчни близнаци, които са споделяли един и същ околоплоден сак (моноамниални близнацив утробата на майката. Обикновено дори еднояйчните близнаци се развиват в отделни околоплодни сакове. Моноамниални близнаци са голяма рядкост и имат 50% шанс да оцелеят, защото пъпните им върви могат да се оплетат, което спира притока на кръв. Шансът да се родят моно-моно близнаци е 1 към 10 000.

Джена и Джилиан са родени с разлика от 45 секунди и веднага, щом били достатъчно близо, се хванали за ръце, което трогнало всички в стаята.

Вече са изминали две години от онзи момент, но почти нищо не се е променило. Момиченцата все още са неразделни: „Понякога съпругът ми отива до магазина с едната близначка, а другата остава при мен”, обяснява майката. „Когато това се случи, двете се разстройват и започват да питат къде е другата. Наистина са много близки.”

„Ако една от тях плаче, другата се опитва да я успокои с прегръдка или играчка. Те винаги се грижат една за друга.”

Разбира се, като при всички малки деца, не липсват и спорове: „Те харесват едни и същи храни, обичат да плуват и да излизат навън и особено много обичат да си играят с едни и същи играчки. Опитваме се да купуваме от всичко по две, за да няма конкуренция между тях, но обикновено и двете намират точно една определена играчка, за която да се скарат – дори и да има още една, която е абсолютно същата.”