Ако смятате, че богатите и известните живеят щастливо, то бързаме да ви изненадаме. Това изобщо не е вярно. И ето защо.

Спомняте ли си телевизионния сериал "Богатите също плачат", който нашите майки гледаха с вълнение? Тогава заглавието на тази сапунена опера изглеждаше ужасно глупаво. Е, как да плачеш, когато не трябва да работиш, баща ти не пие, не те бие и има толкова много лукс наоколо. „От скука полудяват“, както се казва у нас. Сега все повече и повече успели мъже губят целите си в живота, просто се отегчават от живота. Зад следващия самолет и яхта има въпроси:

Наистина ли това ми трябва?

Колко още ми трябва, за да е достатъчно?

Какво се случва, когато целите свършат?

Трябва ли ми някой, ако нямам всичко това?

Защо е толкова страшно да останеш сам със себе си?

И това се отнася не само за мъжете. Жените, които са избрали финансовото благополучие, а не себе си, са принудени да поддържат този образ на „щастливи, силни, независими“, забравяйки за нуждите на малкото момиченце, живеещо вътре.

Пример за това е Мерилин Монро. Баща й избягва веднага след раждането на бебето, майка й страда от психични разстройства, истерия и абсолютно не е била готова да отгледа дете. Дала я на сестра си, която от своя страна поверила грижите за момиченцето на сиропиталището.

Известно е, че богатството не е всичко, но все по-често забелязваме как най-богатите и известни хора всъщност изобщо нямат успехи в любовта. Изневери, множество разводи, честа смяна на партньори. Всички тези неща съпровождат онези, за чиито богатство можем само да си мечтаем. Защо се случва така? 

Вижте в галерията: