Сигурно сте чували за английската традиция, в която булките трябва да носят нещо старо, нещо ново, нещо назаем, нещо синьо и шест пенса в обувката си. Традицията произлиза от стара английска песничка и се смята, че тези предмети, обикновено дадени от семейството на булката, ще донесат на младото момиче щастие в брака ѝ.

23-годишната Джордън Клевърли решава да спази традицията и за своето „нещо назаем“ избира старата булчинска рокля на баба си, която я е носела през 1962 г., когато се омъжва за своята детска любов. Какъв мил жест, нали? Но историята става дори по-трогателна. Как ли? Ами баба Пени нямала представа, че Джордън е решила да облече роклята ѝ и разбира за намерението на внучката си едва няколко дни преди сватбата.

Фотографката Кортни Питърсън е там, за да документира този красиво момент. Ето какво казва самата Кортни: „Не съм запечатвала друг подобен момент на изненада... Беше между тази мила булка и нейната баба. Булката тайно беше взела роклята на овдовяла си баба, която се е омъжила през 1962 г. А бабата нямаше никаква представа, че булката е решила да носи нейната рокля. Направо не можех да повярвам. Моментът беше толкова красив, всички замлъкнаха за момент, а после почнаха да плачат“.

Първоначално Джордън мислела да разкрие изненадата си на самата сватба, докато върви към олтара, но после решила да се появи на репетицията с роклята и да изненада баба си. „Не исках да ме види с роклята в деня на венчавката, защото знаех, че ще се разплаче и спомените щяха да я връхлетят“, обяснява Джордън.

Вижте трогателния момент между баба и внучка в нашата галерия.