Лилит, тъмната страна на Луната, излиза от съзвездието Лъв и навлиза в Дева. Сблъскваме се с поредица от нови изкривявания в областта на здравеопазването, както и с фиктивни дела и изкушения, свързани с документацията.

Черната Луна е една от най-загадъчните математически точки, които съществуват в астрологията. Освен нея те включват и кармични възли, благодарение на които се образуват годишни затъмнения. Това означава, че подобно на възлите, Черната Луна има определен кармичен, свещен оттенък във влиянието си върху нас.

В наталната карта на всеки човек Черната Луна означава страхове и изкушения, преодолявайки които, той може да открие скрити резерви, които присъстват генетично и кармично. Лилит невинаги означава негативно изкушение, защото често това, което ни изкушава, всъщност е пътеводител към истинските ни желания и това, което душата ни наистина иска.

От 3-ти октомври 2023 г. Черната Луна навлиза в Дева и веднага влиза в опозиция със Сатурн в Риби, който символизира правилата, дисциплината и мъдростта. Това означава, че през целия период на преминаване на Лилит през Дева ще трябва да се съобразяваме с вътрешния си компас, свързан с висшия закон за кармата и някакъв божествен ред. Вероятно всички изкушения ще трябва да бъдат "филтрирани" през съвестта и вътрешния глас, което означава, че интуицията ще ни помогне в избора на правилния път.

Какво може да донесе Черната луна в Дева на обществото?

Черната Луна в Дева ще донесе преди всичко фиктивност, известно "черногледство" и сплашване по въпроси, които класически се управляват от това съзвездие. Това означава, че ни очакват сериозни изпитания по въпросите на здравеопазването, хигиената, общественото хранене и като цяло на някои санитарни стандарти. Възможно е да се появи някаква болест или вирус, който да се разпространи сред просяците, както и сред уличните кучета, енотите или лисиците (Девата класически управлява тези животни). Възможно е например да се появи някакъв нов вид бяс, който може да бъде заразен от животни.

Също така в информационното пространство може да се появят различни истории, свързани със съмнителни лечебни или диагностични центрове. Например някоя клиника може да се забърка в сериозен скандал, свързан с експерименти върху пациенти, животни или просяци.

Освен това в обществото може да се появят нови правила и дори закони, свързани с хигиената и прегледите. Например освен маски и ръкавици ще трябва да се използват и някакви респиратори в духа на маските с чумав клюн. Добре е, че това е временно явление и ще приключи до края на юни 2024 г.

Важно е, че в астрологията знакът Дева е отговорен за алергиите, така че алергичните заболявания може да се влошат при много хора. Например, поради проблеми с водата, тъй като Сатурн в Риби може да донесе някои ограничения в използването на вода.

Вижте в галерията какво ще донесе черната луна на всяка зодия: