Обсебената от операции манекенка, която похарчи 125 000 долара в опит да постигне физическо съвършенство, наскоро се е подложила на процедура по поставяне на импланти в очите, които да ги направят в „анимационно зелен” цвят. 26-годишната Пикси Фокс стана популярна, след като й бяха премахнати 6 ребра с цел да придобие мечтаната фигура на пясъчен часовникДамата, която е бивш електротехник, се е подложила на 18 козметични процедури – най-скорошната манипулация на очите й е струвала близо 6000 долара.

Пикси, която имала естествено сини очи, споделя: „Това е нещо, което исках от съвсем малка. Наистина желаех да имам различен цвят на очите. За първи път чух за тази операция преди 3 години и щом разбрах за нея, знаех, че трябва да се подложа на нея. Цветът, на който се спрях, е морско зелено. Той е наистина екстремен и човек не би могъл да го има по естествен начин”. Тя добавя: „Не ме тревожи, че промяната е перманентна, това е нещото, което харесвам в пластичната хирургия – всичко е завинаги”. Процедурата не е широко достъпна с козметична цел в повечето западни страни, но често се прилага за корекция на аномалии в ириса

Пикси е избрала операцията да бъде извършена от доктор Сураж Мунджал в Ню Делхи, Индия. Операцията представлява поставянето на два вътреочни импланти в зениците през 2.88 милиметров разрез. Манипулацията е с продължителност 15 минути на око и се извършва след поставянето на местна упойка. Ефектът от процедурата е перманентен, освен ако пациентът не реши да се подложи на още една операция, за да възвърне естествения цвят на очите си.

След операцията, която се е състояла през април, Пикси имала възможност да се полюбува на забележителностите на Ню Делхи. Но младата дама се превърнала в основна атракция, след като местните заинтригувано я следвали по улиците.

Тя споделя: „Смятах, че ще ме съдят много повече за визията ми, но се случи точно обратното и всички са много мили и приятелски настроени към мен”.  Случаен минувач споделя: „Това е първият път, в който виждам нещо подобно. Тя има много тънка талия, а останалата част от тялото й е по-широка. Това е красива, привлекателна фигура”. Друг непознат отбелязва: „Визията й е много различна от тази на индийските дами. Уникална е”.

Цената на операциите на Пикси:
- Два импланта за очи – 6000 долара
- Премахване на ребра – 9000 долара
- Четири ринопластики – 19 000 долара
- Четири увеличавания на бюста – 40 000 долара
- Две липосукции – 7000 долара
- Две пластики на клепачи – 8000 долара
- Пластика на срамни устни – 5000 долара
- Повдигане на вежди – 3200 долара
- Повдигане на дупе – 12 000 долара
- Процедура по „замразяване” на мазнините – 1000 долара
- Импланти в скулите – 7500 долара
- Импланти в устните – 7500 долара.
Общо: 125 200 долара

Пикси, която е от Швеция, винаги е била обсебена от анимационни герои като Джесика Рабит и Аврора от „Спящата красавица”. Тя смята, че техните извивки и тънки талии представляват идеалното женско тяло. Нейните 19 операции – част от които са финансирани от нейните почитатели, са променили мерките й от 76-60-86 на впечатляващите 96-40-99.

Високата 163 сантиметра Пикси все още не е приключила и планира поставянето на импланти в дупето и бедрата през лятото – и си мечтае да подобри рекорда за най-тънка талия в света. „Сегашният рекорд е 38 сантиметра, а аз искам да достигна 35”, обяснява Пикси, която има над 200 000 последователи в Инстаграм. „Но сега трябва да се възстановя от всички процедури. Просто ще се храня и ще бъда щастлива – но до края на годината ще го направя!”.