Малката Бехра е най-малкото бебе, което се ражда през отминаващата 2021-ва година. Тогава тя тежи едва 665 грама и започва най-тежката битка в живота си още с първите си мигове на този свят.

Днес Бехра тежи 2 килограма и 190 грама и след цели 67 дни, прекарани в Клиниката по гинекология и акушерство в Скопие, най-накрая се прибра с родителите си у дома.

Историята и снимките сподели здравният министър Венко Филипче: "Малката Бехра тежеше само 665 грама, когато се роди и беше висока едва 30 сантиметра, като бепе най-малкото бебе, родено за 2021 година. Тази малка героиня прекара 67 дни в Университета по гинекология и акушерство в Скопие, в отделението за интензивно лечение и неонатология. С помощта на експертнен екип на Клиниката и най-съвършеното оборудване, Бехра напуска болницата днес с тегло от 2190 грама. Радостта на родителите й, дошли да вземат първородното си дете, не може да се опише с думи. Пожелавам на Бехра много здраве, безгрижни детски дни, изпълнени с много любов и щастие“, написа той в социалните мрежи.

На Коледа наистина стават чудеса!