Малкото селце Кампунг Пеланги, Индонезия се превърна в един цветен райски кът. Само допреди няколко месеца е било безлично, а сега сякаш погълнато от дъгата, то е обсипано с ярки цветове и краски. To e nапълно неразпознаваемо за тези, които знаят как е изглеждало селото преди. 

Местната община похарчила около 22,000 долара за преобразяването, с цел вдигане на статуса на селището. Идеята, чийто инициатор е 54-годишният директор на местното училище - Сламет Уидодо, вдъхновила още 3 града в областта да направят същото.

До момента 232 сгради са превърнати в творби на изкуството в Кампунг Пеланги. Пъстри цветове и творчески стенописи, украсяващи стените на тесните улички, вдъхват живот на цялата местност. Истински рай за Инстаграм феновете.

Общината и всички фирми участвали участвали в преобразяването на селището, са сигурни, че техните инвестиции ще се възвърнат. По последни данни на местната туристическата общност, има рязко увеличение на туристите в селото, както и в продажбите на стоки и услуги.

Насладете се на снимките от селото в галерията на Dama.bg.