Малцина знаят, че актрисите Джулия и Ема Робъртс имат роднинска връзка. Ема е дъщеря на по-големия брат на Джулия - Ерик Робъртс. Лелята и племенницата не само си приличат визуално, но именно Джулия е тази, която въвежда Ема в загадъчния свят на киното. Благодарение на нея, момичето решава да се развива като актриса. Всъщност, ако не беше леля й, много вероятно е животът на Ема да беше поел в съвсем различна посока.

Скоро след раждането на Ема нейните родители Ерик Робъртс и Кели Кънингъм решават да се разделят. Изненадващото е, че Джулия, която е сестра на Ерик и точно по това време става известна с ролята си в "Хубава жена", всъщност подкрепя Кели за развода с брат й. 

Когато навършва 8 години, Ема започва да убеждава майка си да й позволи да се снима във филми, но Кели не е много очарована от тази идея, защото си мисли, че на момичето бързо ще му омръзне и ще се откаже. Но това не се случва и Ема дори получава роля във филма "Дрога", където се снима заедно с Джони Деп и Пенелопе Круз. 

Въпреки че Ема днес е успешна актриса, тя никога не е чувствала напрежение или натиск от факта, че именно Джулия Робъртс й е леля. Тя винаги се е възхищавала на таланта и работата й и никога не се е опитвала да се състезава с нея. Точно обратното - Ема се опитва да прави нещата по свой начин и да се бори за своите проекти.

Джулия и Ема няколко пъти се снимат заедно. Робъртс много добре знае, че славата и забавната индустрия могат да главозамаят и променят човек и за това тя е щастлива, че нейната племенница не се е променила изобщо. Тя все още вижда в Ема същото мило момиче, което се е криело от леля си на снимачната площадка.