„Малките крачки са големи скокове” е очарователен фотографски проект, който ни напомня, че децата са малки изследователи, живеещи в голям, чудноват свят. На снимките синът на фотографа е заснет в астронавстки костюм на най-различни места, типични за нашето ежедневие.

Идеята за проекта се ражда в ума на Арън Шелдън, докато пътувал в автобуса с 3-годишния си син. Тази всекидневна дейност може да е нещо много досадно и скучно за нас, възрастните, но малкото момченце било очаровано. Тогава фотографът осъзнал, че синът му е един мъничък изследовател, откриващ всеки ден нови невероятни места и преживявания.

„Нашата задача като родители е да помогнем на децата си да правят нови и вълнуващи открития за заобикалящия ги свят”, споделя Арън. „Моята цел е да напомня на другите майки и бащи, които често губят търпение в магазина или в кафенето, че децата ни не се държат глупаво, те просто откриват нови хоризонти пред себе си.”

Така че следващия път, когато си нетърпелива и раздразнена от потока невинни въпроси на детето си, когато то е абсолютно изумено от някой щанд в магазина или проявява любопитство към нещо съвсем банално, погледни света през неговите очи. Животът е едно щуро приключение, изпълнено с изненади и нови преживявания!