Искате да смените прическата си, но ви трябва малко вдъхновение? На правилното място сте!

Днес ще ви покажем 20 прически, подходящи за всички дами с продълговато лице. Всъщност не е много трудно да откриете подходяща прическа за този тип лице, защото много различни стилове отиват на жените, които имат малко по-дълги лица. Вземете за пример Сара Джесика Паркър и Лив Тейлър, които изглеждат страхотно.

Но все пак е важно да отбележим няколко препоръки. Дължината на лицето може да бъде оптически намалена за сметка на челото. Ако покриете челото си с бретон, лицето ви ще изглежда по-малко. Всякакъв вид бретон е подходящ – прав, асиметричен, обемен и тежък, но с дължината е малко по-сложно. На жените с дълги лица не се препоръчват късите бретони, най-добре е бретонът да заема около една трета от лицето.

Важно е прическата да създава усещането за обем от двете страни на лицето, затова са подходящи къдриците и прическите на етажи. Ако искате да се подстрижете на каре, нека задната част на косата да не е много по-къса от предната, защото по този начин лицето ви ще изглежда дори по-дълго.

Избягвайте прическите, които са обемни само в горната част на главата, особено такива без бретон, както и високите опашки.

Цветът също може да ви помогне да смалите оптически лицето си. Кичурите придават обем на косата ви, а ако имате дълга коса – направете си омбре.

В галерията ни вижте някои конкретни предложения за следващата ви прическа.