Наскоро престижното сп. „Форбс“ публикува ежегодната си класация с най-високоплатените звезди, и може би първото място ще изненада някои от вас, защото не става дума нито за актьор, нито за нашумяла певица.

Като цяло сега е точният момент да си популярна личност, защото 100-те най-високоплатени звезди на планетата са заработили общо 6,3 млрд. долара през последните 12 месеца – с 22% повече от миналата година. 11 суперзвезди са минали границата от 100 млн., т.е. два пъти повече души спрямо миналите две години.

На първо място не е актьор или певица, а боксьорът Флойд Мейуедър, който е спечелил 285 млн. долара. Почти цялата сума е спечелена покрай мача му с Конър Макгрегър, който се състоя през август 2017 г.

На второ място е Джордж Клуни с 239 млн. долара, спечелени главно покрай компанията за текила, на която е съсобственик. Никой актьор в историята не може да се похвали с толкова големи годишни приходи, но пък и неговите не са спечелени само с актьорство.

На трето място е Кайли Дженър с 166,5 млн. долара. Приходите ѝ са главно от козметичната ѝ империя. Тя е само на 20 г., но скоро се очаква да стане милиардерка.

С 147 млн. долара на четвърто място е съдия Джуди Шайндлин – легендарната телевизионна съдийка от реалити поредицата „Съдия Джуди“. Причината е, че е сключила невероятна сделка – телевизията CBS е откупила правата за излъчването на предаването ѝ за цели 100 млн. долара.

Вижте и останалите милионери в нашата галерия.