Всяко пътешествие има свое начало и край. Пътят беше дълъг и осеян с много различни емоции и във втория сезон на най-романтичното реалити у нас "Ергенът". И ето, че след толкова месеци дойде време момчето да избере своето момиче.

Ергенът Евгени взе своето решение след доста колебание. Валерия!

За да се запознаят с претендентките и да дадат съвет на сина си, в имението пристигнаха родителите на Евгени – Светла и Танко, които имаха възможността да поговорят насаме с Валерия и Елена.

На специална Церемония той се срещна и с двете финалистки – Елена и Валерия, като едната, за жалост, чу думи на раздяла, а другата – обяснение в любов и официално предложение за брак.

„Днес е денят, в който всичко ще се промени. Чувствам се много развълнуван, нетърпелив, но същевременно притеснен“, не скри емоцията си пианистът на метри от финала на любовното приключение.

Минути преди финала на първия сезон на "Ергенът" Евгени: "Намерих момиче, с което мога да мечтая, да споделям. Да и покажа колко много означава за мен... Нямам търпение!".

Малко преди да направи най-важния избор в живота си, той разказа повече за притесненията си. "Убива ме мисълта, че трябва да кажа сбогом на една от тези прекрасни жени! Трябва да отблъсна момиче, за което наистина ме е грижа!"

Първа при него дойде Елена... "Ти си перфектната жена, просто не съм сигурен, че си перфектната жена за мен", каза Евгени на Елена, след което стана ясно, че избраницата не е тя...

"Здравей, Валерия!... Какво да те правя, ти си голяма беля, разбрах го още в момента в който те срещнах. Ние сме абсолютно и наъно различни... Мисля, че много съм загазил, защото съм истински влюбен в теб! Вече мога да призная! ... Валерия, обичам те! Надявам се да бъдеш моя и да станеш моя жена! Кажи "Да"!