Има един съществен проблем с онези прекрасни семейни снимки, които ни гледат от списанията или от Инстаграм... те не са реални! 

Миналия август фотографката Анна Ангененд решила да направи фотосесия на дъщеря си на тема „Отново на училище”, но осъзнала, че не нещо не е наред - дъщеря ѝ била вързана на две перфектни конски опашчици, била облечена в дънков гащеризон и съвсем кротко седяла на подреденото бюро - „всичко беше толкова перфектно и толкова нереалистично”, разказва Анна.

„Аз съм майка домакиня, но не се притеснявах, че трябва да пратя дъщеря ми, Миа, на детска градина. Вместо това се притеснявах, че ще трябва да ѝ измислям някакви занимания, след които ще трябва да чистя три пъти повече. Първата снимка, която направих стана хит сред другите майки и затова направих още няколко. Вдъхновението е неизчерпаемо, когато става дума за 2-годишно дете, затова сега правим снимки всеки път, когато можем.”

Всички фотографии са базирани на истински ситуации и дори да са леко пресилени, всъщност са много по-близо до истината, отколкото перфектните фотографии: „Когато съм по цял ден с дъщеря ми, а съпругът ми отсъства за дълго време от града, си мисля, че тези снимки са реалистично представяне на начина, по който се чувствам накрая на деня.”

Затова, когато си мислиш, че не всичко е перфектно у дома, запомни думите на Анна: „Трябва да се научим да приемем тези не чак толкова перфектни моменти. Знам, че съвсем скоро ще ми липсват!”

Нейните снимки, които представят майчинството като безумие (доста хаотично, но пък толкова сладко), можеш да видиш в нашата галерия.