Събрахме за вас най-необичайните варианти за френски маникюр.

Френският маникюр е една от вечните класики в тенденциите за красота, а този есенен сезон е особено популярна. Класическият френски маникюр е създаден преди почти 50 години. А ето и неговата история.

Основателят на марката Orly, Джеф Пинк, бил потърсен от свой познат режисьор, за да разреши проблем, свързан с начина, по който изглеждали ноктите на една от актрисите по време на снимки. За въпросния маникюр се налагало да се отдели твърде много време, защото той трябвало да подхожда на всяка нейна визия. Тогава Джеф го осенила идеята да покрие израсналия ръб на нокътната плоча с бял лак.

Тази тенденция първоначално била наречена „естествен вид“ и веднага добила популярност сред актрисите. Най-големите й почитатели обаче били дамите от френското кино, и точно поради тази причина този дизайн маникюр по-късно започва да носи името „френски“.

И все пак ако класическият френски маникюр вече ви е омръзнал и искате нещо свежо и оригинално, разгледайте 9-те идеи за нетипичен френски маникюр, които не се съмняваме, че ще ви харесат. Може да ги видите в галерията!