Конкурсите за красота са състезания, които се фокусират върху оценяването и класирането на хората по техните физически качества. Някои хора намират тези състезания за пошли и елементарни, докато за други те са интересни и показват красотата в различните части на света. Каквото и да е вашето мнение, всички можем да се съгласим с едно нещо – шоутата винаги са доста зашеметяващи.

Конкурсите за красота се провеждат за пръв път около 19-ти век, като първият по рода си конкурс Мис Америка се провежда през 1921 г. В днешно време подобни събития не са толкова популярни, колкото може би са били преди – обаче някои организации се открояват.

Въпреки факта, че конкурсите за красота са фокусирани предимно върху жените, в днешно време много организации организират конкурси само за мъже. Такова е например, Mister Global – състезание, което се провежда в Тайланд от близо 8 години. Тази година, конкурсът удиви зрителите с темата си: “Национални костюми”.

Както може би се досещате, всички участници трябваше да се появят с националните си костюми. А ето и 33 от тях, които намерихме за най-горещи и впечатляващи.