Не е тайна, че нанасянето на грим може да бъде доста трудна задача. Може би ви липсва опит или използвате лоши продукти за красота. Можете да направите много грешки преди да се научите да се гримирате добре. Така че, когато дойде времето и трябва да се обърнете към професионалист, който да ви гримира, очаквате той да ви направи истински красиви. Но вярвате или не, дори професионалните гримьори понякога не се справят добре със задачата си. 

Има дори цял профил, посветен на това. Той събира на едно място грим гафове, които могат да варират от несъответствие между цвета на фон дьо тена и кожата до изрисуване на вежди, приличащи по-скоро на гъсеници. Кой би предположил, че някой може да направи такива неща и при това да му бъде платено... 

Според Симоне Чафардини, вицепрезидент по образование и артистичност на училище за гримьори, за да стане един гримьор професионалист, той трябва да се учи от професионалисти, но и да превърне практиката в част от ежедневието си. Освен това е важно да се посещават официални курсове, а не просто да се гледат различни видеа в мрежите. На един сериозен гримьорски курс, обучаващият се ще получи информация за различните видове грим, професионални техники и много други трикове.

За да ви покажем за какви грим гафове говорим, ви представяме някои от най-плашещите такива.