Лятото е време на промени и нови възможности. Какво ще се случи в живота на всеки зодиакален знак през тези три месеца?

Юни

През първата декада на месеца Венера и Плутон ще се разминат в опозиция, което ще доведе до остри преживявания в личния и финансовия живот. Време на кипящи чувства, засилване на вътрешните конфликти по отношение на незадоволеността във взаимоотношенията, както и невъзможност по някаква причина да се получи необходимата сума пари. Това ще бъде особено остро преживяно от фиксираните знаци: Лъв, Водолей, Телец, Скорпион (както и тези, които имат тези зодиакални знаци в личния си хороскоп, например там се намира Асцендентът). Участието в напрегнатата конфигурация на Юпитер в Телец също така раздува самочувствието и отдалечава от реалната оценка на случващото се: Човек може да изпитва неудовлетвореност, но в същото време да се отдава на мързела си и да проявява разточителство там, където трябва да пести. Като цяло преобладаването на планети в неподвижните знаци на Зодиака склонява да се придържаме към минали линии на поведение и да не променяме нищо съществено. Ако искате бърза промяна в живота си, не се обръщайте назад и действайте.

От 14 до 17 юни Сатурн ще започне постепенно да навлиза в ретроградна фаза, така че средата на юни е неудачна за делови събития, първи контакти с властите и официални посещения. Ще спрат не само въпросите, свързани с държавната поръчка, но и онези случаи, които изискват бързо изпълнение и подписване. През първата половина на юни си струва да се съсредоточите върху собствените си ресурси и да не започвате проекти за кратко време - има голяма вероятност въпросът да се проточи дълго и да изисква много внимание и лична отдаденост.

На 21 юни Слънцето навлиза в знака на Рака, което насочва вниманието на хората към темите за недвижимите имоти, семейството и отдиха. Третата декада на месеца е чудесна за пътувания по вода, срещи с роднини, както и за всякаква работа, насочена към подобряване на дома и лятната вила.

Юли

Месецът започва с период на пълнолуние по оста на кардиналните знаци Рак и Козирог. Това събитие е подкрепено от положителните аспекти на Юпитер и Сатурн , което означава, че има шанс да получите добри новини, особено родените под знаците на Рак, Козирог, Везни, Овен. Най-малкото ще имате възможност да направите бързи промени, да ускорите текущите процеси. Социалните планети през юли ще въвлекат в обществено-политическия дневен ред възможно най-много хора, дори и такива, които досега не са се интересували много от случващото се в света. Квадратурата между Лилит и Уран през целия месец ще повиши революционния дух, желанието за освобождаване на масите от социални и духовни ограничения. Ако искате да постигнете своята истина, а не да се борите с вятърни мелници, преминете от акцентите на своята личност към акцентите на колектива. Само способността да усещате истински настроението на групата, грижата за всички нейни членове ще ви позволи да направите крачка напред и да достигнете ново ниво на напредък.
На 10 юли Марс се премества в знака Дева, който е благоприятен за рутинна работа, а също така помага при работа с документи и отчетност. Мъжете стават по-внимателни, но и критични, това не е лошо за самоусъвършенстване, защото има импулс за промяна и желание да станете по-добри.

Едно от важните събития през лятото е ретроградната Венера, която ще се движи назад от 23 юли до 4 септември. Тук ще се разиграят някои повторения в съдбата, това се отнася за любовта и връщането на стари истории, или, ако се установят отношения с нов човек, нещо ще наподобява преживяното, като с голяма степен на вероятност то ще има специално кармично значение и важен урок и за двамата. Но не всичко е толкова просто, ако дълго време не можете да вземете решение за романтична връзка, точно сега вратите ще се отворят за вас. Ретроградната Венера инструктира плахите да станат по-решителни, а активните - да забавят темпото за известно време. Във всеки случай настъпва трансформация с възможност за изчистване на вътрешното пространство от зависимости (в някои случаи това ще бъде смяна на обвързването с нов партньор).

На 23 юли Слънцето преминава в знака на Лъва и ни зарежда с енергията на творчеството, прави ни по-освободени. Мнозина ще изпитат вдъхновение в област на дейност, в която дълго време не е имало подкрепа. Сега ще се съсредоточите върху себе си и собствените си импулси, които ще донесат развитие, ярки преживявания и резултати.

Август

Първият ден на месеца съвпада с пълнолунието по оста на творческите знаци Лъв и Водолей. През този период може да има твърде много енергия, както и чувства, емоции, преживявания. Тъй като Юпитер, планетата на експанзията, прави напрегнат аспект със светилата, може да има преувеличено усещане за важността на нещо, както и надценяване на силите и завишени очаквания. За да запазите равновесие, съсредоточете се върху сърцето си и творческото усещане за любов, а не се опитвайте да угодите на всички и да изглеждате по-добри.

Средата на август е време на вътрешен еволюционен преход и преосмисляне на ролята си в живота, мнозина ще успеят да излязат от рутината, да станат по-независими и по-жизнени и да обновят социалния си кръг. Меркурий в Дева ще ви помогне съзнателно да изберете посоката на движение и качествено да трансформирате ресурсите, да ги държите под око. Освен това планетата насърчава целенасочената интелектуална дейност, повишава продуктивността на ума и бързия ум.

На 23 август Слънцето не само преминава в знака на благоразумната Дева, но и Меркурий става ретрограден в този сектор на зодиака... Втората половина на месеца е под ретроградността и на Меркурий, и на Венера, така че правете всички важни покупки преди това (а през този период правете проверки, проверявайте два пъти адреса на доставка и други важни нюанси). Ретроградният Меркурий е мълчалив и е полезен повече за вътрешна работа, четене, писане, проектиране и усъвършенстване на стари материали. Ще бъдете щастливи и ако отидете на места, където сте били преди и можете да си подарите хубави спомени. Вижте в галерията какво още ви очаква през лятото на 2023-та година според зодиакалния ви знак.