Началото на юли ще ни донесе необичайно пълнолуние на 3-ти в съзвездието Козирог. То, за разлика от обичайните пълнолуния, ще направи повечето от представителите на земните знаци по-решителни, събрани емоционално. Особено актуални ще станат въпросите за кариерата, постиженията, дисциплината, систематизирането на информацията. През този период практичността започва да управлява света, а емоциите отстъпват на заден план. За хората, които са целеустремени, решителни и смели, Пълнолунието в Козирог е чудесно време за промяна към по-добро. Като разчитате на упоритост, трудолюбие и аскетизъм, можете да постигнете много.

Периодът е благоприятен за структурни промени в бизнеса и управлението, за организационни нововъведения. В сферата на романтиката ще преобладават акцентите към стабилност и доверие, а надеждността, подкрепата и съвместните възгледи за бъдещето ще бъдат особено ценени у партньорите. През периода на Пълнолунието ще бъде особено трудно за онези, които са склонни към лекомислие и безгрижие, които не мислят за утрешния ден, не планират живота си, както и разходите си. Възможно е да се засили вътрешното усещане за самота, а в замяна на това ще има известна емоционална скованост и дискомфорт.

Секстилът на Меркурий с Нептун на 7 юли и последвалият тригон с Уран ще ви донесат добри делови контакти с чуждестранни партньори, полезна вътрешна информация, а повишената интуиция ще ви помогне да намерите изход и от най-трудните ситуации. Срещите с необикновено интересни хора могат да повлияят сериозно на живота и мирогледа, а от приятелите може да се очакват нови идеи или предложения. Полагането на изпити и сертифициране през този период ще бъде особено успешно, а финансовите проблеми в повечето случаи ще бъдат разрешени бързо и ефективно.

Романтичната сфера няма да бъде приоритет за повечето представители на въздушната стихия: Близнаци, Везни и Водолей - на първо място ще бъдат въпросите на приятелското взаимодействие и комуникацията. Същата тенденция ще се наблюдава и при Рибите, Скорпионите и Козирозите.

Продължаващият транзит на Хирон в знака на Овена, образуващ тригон с Черната луна на 4 юли, ще изостри противоречивите тенденции сред много представители на знаците Овен, Риби, Стрелец и Телец, които ще се разкъсват между желанието за енергична дейност и желанието да се скрият, да седнат далеч от протичащите събития Склонността да се отказват, преди да завършат дадена задача, може да се появи при Близнаците, Лъва и Девата, а опасността да станат жертви на кражба или измама ще бъде особено силна при Раците, Везните и Рибите.

Последвалата на 6 юли квадратура на Меркурий с Хирон ще допълни описаните тенденции с желание да се отиде отвъд общоприетото, отвъд границите на човешкото мислене. За творческите хора този период ще бъде особено вдъхновяващ, когато има възможност да създадат нещо необикновено, да изразят себе си, да спечелят популярност и признание. Търсещи компания поради силното желание да избегнат самотата на всяка цена ще бъдат Близнаците, Везните и Лъвовете, като последните може дори да са обсебващи в желанието си да намерят подходящата публика за себе си. Краят на седмицата ще донесе прилив на сили и енергия на представителите на огнената стихия: Овен, Лъв и Стрелец, повечето от които ще предпочетат да прекарат почивните дни в развлекателни пътувания, посещения на събития и партита с приятели. Вижте в галерията какво ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак.