Първият летен месец ще продължи да бъде изпълнен с интересни астрологични събития, които ще имат силно влияние не само върху представителите на зодиакалния кръг, но и върху пространството, което заобикаля всички ни.

На 5 юни , Венера, планетата на любовта, красотата и просперитета, ще бъде в опозиция с Плутон. Критичен аспект за романтичната сфера на живота, когато въпросът за прекъсването на старите, вече остарели връзки се изостря. За двойките също ще настъпи период на обновление и някои жертви. Не са изключени принудителни раздели, конфликти на основата на ревност и същевременно засилена сексуалност. Възможно е да възникнат въпроси, свързани с наследство, застрахователни плащания, издръжка или имуществени проблеми. През този период браковете, годежите, семейните тържества и планирането на бременност не са благоприятни.

За бизнеса и бизнес сектора като цяло опозицията на Венера и Плутон също така носи спешна необходимост да се отървете от непродуктивни или токсични служители, да прекъснете натоварващи контакти или да закриете нерентабилни проекти. Ще има сериозни рискове от сблъсък със закона или с криминални елементи. Този период е особено неблагоприятен за Телец, Везни и Риби, когато финансовите очаквания може да не се сбъднат, а доходите да намалеят значително поради измами или интриги на конкуренти.

На здравето също трябва да се обърне внимание, тъй като опозицията ще доведе до обостряне на сериозни заболявания, особено на щитовидната жлеза и тимуса, както и на гениталната област. Рисковете от наранявания и изгаряния също са много високи. Струва си да се страхувате от висок радиационен фон и всякакви електромагнитни излъчвания - през този период те ще бъдат особено вредни.

Транзитният секстил на Меркурий и Нептун на 9 юни ще бъде добър за бизнеса, тъй като ще разкрие някаква тайна информация, която може да донесе значителни печалби. Възможни са изгодни договори с чуждестранни партньори. За здравето денят също не е лош, водните процедури, прегледите и диагностиката ще бъдат особено ефективни. Рибите и Стрелците ще имат възможност да подобрят отношенията в семейството, а самотните представители на този знак ще започнат връзка с потенциален партньор, който им харесва. За всички, които са свързани с интелектуална или научна дейност, транзитът ще донесе интуитивни прозрения, открития, пробиви.

Тригонът на Меркурий и Плутон на 11 юни значително ще подобри здравето на повечето от нас, ще донесе възможност за възстановяване и обновяване на организма. На този ден можете да планирате хирургически операции: те ще бъдат успешни, както и всякакви видове диагностика, особено сканиране.

Благоприятни са всякакви пътувания, командировки, срещи и делови комуникации. Стилът на правене на бизнес може да бъде преразгледан и да се разработи нов, по-ефективен и модерен. Силата на убеждаване се увеличава през този ден, така че ще има чудесни възможности да популяризирате своите идеи, предложения или убеждения. Новите запознанства в деловата среда могат впоследствие да изиграят положителна роля в собствения им бизнес, да донесат много полезни и важни неща.

За взаимоотношенията аспектът на Меркурий и Плутон също е благоприятен, тъй като ще спомогне за подобряване на отношенията с роднини, близкото обкръжение, братя и сестри. За Близнаците, Девите и Скорпионите ще се открият нови възможности за романтични запознанства, които имат всички шансове да прераснат в сериозна връзка. Овните по време на този транзит най-вероятно ще попълнят кръга на своите почитатели, както и ще се отдадат на активно пазаруване.

Но квадратурата на Венера и Юпитер в края на седмицата ще склони повечето от нас към мързел, преяждане и други ексцесии. Телецът, Стрелецът и Козирогът могат да бъдат особено засегнати от тези енергии. Но Рибите, Овните и Лъвовете ще допускат грешки при общуването с близките и любимите си, което ще провокира неприятности и разочарования. На Водолеите, Близнаците и Везните се препоръчва да изключат всякакви развлекателни събития, да се опитат да не посещават места с много хора. За Раците през този период не е препоръчително да пътуват на дълги разстояния, да харчат пари или да инвестират в проекти.

Вижте в галерията какво още ви очаква според зодията ви: