Добре дошъл, Април! Началото на месеца ще ни зарадва с хармоничния аспект на Венера и Нептун, който ще донесе приятни емоционални преживявания, дълбоки емоции и дори радост. През този период агресията и напрежението ще отшумят, чувствата ще станат по-спокойни, а възприемането на реалността ще стане по-адекватно. През този период особено добре вървят онези, чиято сфера на дейност е свързана с култура, изкуство, антики, търговия с луксозни стоки, дизайн, финанси и социални програми. Говорейки за финанси, заслужава си да се отбележи, че рискът от грешки е доста висок, ако паричните транзакции не са свързани с придобиването или продажбата на реални материални неща. Пътуванията и командировките са благоприятни за Риби, Везни и Телец. Романтичната сфера също ще поеме много време и усилия, но резултатите в крайна сметка обещават да зарадват. Склонност към организиране на тайни сделки и скрити доходи ще бъде актуална сред Скорпионите и Раците – това ще важи и за скрити любовни интереси и афери. Романтичната сфера и отношенията обещават да бъдат хармонични за Девите, Козирозите и Водолеите, а нови запознанства са вероятни за Овен, Лъв и Стрелец. Що се отнася до здравето, тези представители на зодиакалния кръг, които имат хронични ендокринни заболявания, ще бъдат изложени на риск - последните ще влязат в активна фаза и могат да причинят много неприятности. В петък Венера, планетата на малкото щастие, влиза в знака Овен и ще остане там до последните дни на април. През този период обикновено на преден план излиза сферата на романтиката и чувствата, които пламват много бързо, но, уви, също толкова бързо изчезват. По това време повечето любовници забравят за ухажването, преминавайки направо към действие. Този вид връзки и хобита рядко се превръщат в истинска любов. Жените в периода на ингресия на Венера в Овен стават особено податливи на комплименти, а мъжете са склонни да ги постигат по най-изтънчените начини. Проявите на ревност и честите разправии са често срещано явление по време на транзита на Венера през знака Овен. През този период парите могат да бъдат похарчени под влияние на емоции, което може да доведе до сериозни загуби.
Овните, между другото, по време на ингресията на Венера в знака на Овена, забавят малко активността си, стават по-уравновесени и по-спокойни. Везните ще са склонни да обръщат много внимание на външния си вид, като искат да впечатлят другите, а Ракът ще стане по-общителен, сантиментален и алтруистичен.

Това е добър период за Лъвовете, които сега могат да преразгледат житейските си нагласи по отношение на любовта, партньорите и романтиката. Стрелците ще имат възможност най-накрая да се замислят за последствията от действията си, много от които са били доста егоистични. Козирозите ще видят себе си и ролята си в много конфликтни ситуации отстрани и направените изводи няма да са утешителни. Скорпионите могат да станат обект на преследване от почитатели, докато Рибите, напротив, сами ще „ловуват“ и ще постигнат обектите на чувствата си. Девите също ще си починат от ежедневните дела към романтичната страна на живота си и дори ще планират няколко срещи в свободното си време.

Седмицата ще завърши с хармоничен секстил между Венера и Плутон. Времето е много добро за смели действия в бизнес и финансовата сфера, особено ако тези сфери са свързани с луксозни стоки и изкуство, големи инвестиции и антики. Този аспект на планетите ще помогне на мнозина да разберат себе си, да изяснят ситуациите с техните партньори и близки хора в живота. Овните и Скорпионите ще имат повишена сексуална привлекателност, особено ще привличат феновете на противоположния пол. Телец, Везни и Риби ще проявят решителност в защитата на позициите си в отношенията с партньорите и ще окажат силно влияние върху най-близкото си обкръжение. Лъвовете ще се потопят стремглаво в романтиката, изтласквайки всичко останало настрана. Близнаците ще имат възможност да подобрят финансовото си състояние. Същото важи и за Водолеите и Стрелците, които ще намерят нови идеи за обогатяване. Козирозите и Девите ще имат възможност да се заемат с нов перспективен бизнес, който обещава да донесе добри дивиденти в бъдеще.

Вижте в галерията какво още ви очаква през първата седмица на новия месец, според зодиакалния ви знак.