Опозицията между Меркурий и Нептун в понеделник за кратко време ще развали цялостната картина на седмицата. Повечето от нас ще бъдат разсеяни, разконцентрирани и подвластни на нереалистични планове или очаквания. През този ден е опасно да вземате важни решения - особено такива, свързани с бизнеса или управлението. Ако е възможно, трябва да избягвате деловата активност и финансовите инвестиции. По-добре е да прекарвате времето си с близките си, извън информационните потоци и далеч от многолюдни места. Хората, страдащи от хронични заболявания, може да се наложи да положат допълнителни грижи за здравето си. Рибите, Стрелците, Водолеите, Девите и Близнаците трябва да бъдат особено внимателни към своето благосъстояние. Тези знаци трябва напълно да елиминират алкохола от диетата и да бъдат по-внимателни при приема на лекарства. По-добре е да пренасочите водните процедури - вани, сауни или плувни басейни - за друг ден от седмицата.

Тригонът между Меркурий и Плутон във вторник ще бъде чудесно време за изследователска работа, подновяване на бизнес и финансови въпроси. По това време ще има много вътрешна информация, която трябва да се използва правилно. Увеличава се възможността да влияете на хората с убеждаване и тук първите позиции ще заемат Скорпионите и Близнаците, които ще могат да популяризират някои свои идеи. Денят е благоприятен и за грижи за здравето ви, особено за различни видове прегледи и хирургически интервенции. Възможно е да се активизират въпроси, свързани с наследство, застраховки, плащане на дългове или издръжка.

Тригонът на Венера с кармичния Северен възел ще помогне на онези, които искат да се превърнат в ярка, творческа и уникална личност, да постигнат целите си. Везните, Рибите и Телецът ще имат възможност да се отворят по нов начин. Първите трябва да си позволят да бъдат амбициозни, да не се страхуват да си поставят високи цели и да поемат рискове за тях, а вторите трябва да спрат да се фокусират върху себе си и чувствата си, работейки върху нарцистичните черти на характера си.

Опозицията на Марс и Северния възел в края на седмицата ще принуди типичните Овни, Скорпиони и Козирози да използват нови методи за решаване на познати проблеми. Старите ще престанат да действат, а проявите на нетърпение или агресия ще бъдат моментално спрени по най-неприятния начин. През този период е благоприятно да участвате в състезания, да спортувате, да танцувате, а също и да работите на чист въздух - на вилата или в гората.

Навлизането на Черната Луна в знака Дева ще се отрази не само на Девите, но и на Близнаците, Рибите и Лъва. Представителите на тези знаци ще са склонни да обвиняват другите хора за неуспехите си, да критикуват прекомерно (както себе си, така и близките си) и да тормозят другите с мъмрене и коментари.

Преминаването на Меркурий в знака на Везните на 5 октомври ще отбележи триседмичен период на хармонично общуване между хората. Приятелското отношение, учтивостта и тактът ще бъдат водещи в процеса на общуване, а постигането на целите им ще бъде по-лесно за тези, които се стремят към взаимна изгода, равенство и партньорство. Близнаците, Везните и Водолеите ще се чувстват като риби във вода, Раците ще могат значително да разширят кръга на приятелите си, а Стрелците и Овните ще могат да създадат нови полезни познанства. Скорпионите ще се окажат в центъра на вниманието благодарение на необичайния си такт и мекота, а Лъвовете и Козирозите ще могат да постигнат целите си, като се откажат от егоизма.

Вижте какво още ви очаква през първата седмица на октомври според зодиакалния ви знак: