Втората седмица на април ще започне със Слънчево затъмнение, което ще настъпи по време на Новолунието в знака Овен. Обикновено началото на седмицата е време на активност, но в този случай ключът към успешния ден ще бъде липсата на активност и инициатива. Трябва да прекарате деня пасивно, да се „пуснете по течението“ и да не започвате нови неща или проекти. За Овните това е особено опасен период, тъй като в живота им могат да възникнат неразрешени проблеми от кармичния план, при това най-неприятните. Овните не трябва да шофират, да спортуват, да провеждат бизнес срещи и да посещават многолюдни места. По-добре е да отделите време за планиране на живота, бизнеса или връзката си. Лъвовете също ще имат трудности, особено родителите, които ще бъдат принудени да решават сериозни проблеми, свързани с децата. Не са изключени сериозни конфликти с младото поколение. Стрелците също трябва да смекчат активността си във финансовата и бизнес сферата. Препоръчително е Телец, Дева и Козирог да се погрижат за семейните дела, а Близнаци, Везни и Водолей да се погрижат за здравето си. Що се отнася до представителите на водния елемент - Рак, Скорпион и Риби - най-добрата тактика тук ще бъде максимална изолация от контакти и комуникация с другите.

Съвпадът на Марс и Сатурн в средата на седмицата ще донесе трудности за бизнесмените, като последните ще бъдат подвластни на разрушителни емоции – гняв, агресия и депресия. Възможни са сериозни грешки в бизнес планирането, финансите и комуникацията с държавни служители. Служителите могат да имат конфликти с ръководството, особено Овните, Скорпионите и Козирозите. Водолеят може да преживее професионална криза и „прегаряне“. Изострянето на хронични заболявания е много вероятно за Телец, Дева и Козирог. Близнаците и Везните могат да се сблъскат с семейни кризи и изостряне на противоречията в отношенията. Рибите рискуват да загубят част от парите си поради необмислени и прибързани действия.

Транзитната връзка на Слънцето и Меркурий, която започна по-близо до уикенда, донякъде неутрализира интензивните енергии от първата половина на седмицата. Най-малкото, въпреки ретроградността на Меркурий, ни се обещава интелектуална активност, намиране на оптимални възможности за решаване на проблеми. Представителите на зодиака, чиято дейност е свързана с наука, ще имат възможност да се изявят, да направят пробивни открития или да получат шанс да реализират своите идеи. Хората, които работят с ръцете си - бижутери, художници, инженери - също ще преживеят положителен период, когато всичко започне да се получава, въпреки предишни трудности и пречки. Раците и Козирозите ще имат възможност да възстановят отношенията си с тези, с които отдавна са в скарани. Овен, Лъв и Стрелец ще намерят вдъхновение за нови проекти или творби, а Близнаци, Везни и Водолей ще могат да се пробват в нова роля на ментори или учители. Скорпионите ще бъдат заети с разгадаване на загадките и тайните на хората около тях и, трябва да се отбележи, не без успех. Почти всички представители на зодиака ще имат възможности да подобрят здравето си, особено ако проблемите са свързани с дихателната или кръвоносната система.
Вижте в галерията какво още ви очаква през втората седмица на април според зодиакалния ви знак.