Желанието за лидерство и пренебрегването на опасността могат да предизвикат наранявания, злополуки и дори социални вълнения. През този период не трябва да планирате хирургически интервенции, а лечението с хипноза или посещението при психолог трябва да се отложи за друг ден. Не трябва да извършвате финансови транзакции, да посещавате места с много хора или каквито и да било държавни органи. Времето не е много подходящо и за романтични отношения, тъй като засилената конфликтност и желанието да настоявате на своето ще попречат на хармоничното взаимодействие. За Овен, Лъв или Скорпион може да станат актуални въпроси, свързани с наследство, застраховки и издръжка.

Транзитната Венера в Дева ще се отрази по различен начин на всеки. За Риби много мистериозни житейски явления изведнъж ще започнат да получават разумно обяснение, а мозайката от събития ще образува правилна и цялостна картина. Стрелците ще проявят особена щедрост и великодушие, поради което ще се окажат в центъра на вниманието, печелейки нови почитатели и съмишленици. Козирозите ще отслабят проявите на обичайната си сдържаност и решителност и ще бъдат по-отворени към емоциите и впечатленията. Близнаците ще получават удовлетворение от обикновените и необичайни неща, като ще откриват нов смисъл в обсъждането на прости въпроси и проблеми.

Опозицията на Венера и Сатурн ще намали работния дух на Телец, Везни, Риби и Козирог. Деловият живот ще предизвиква раздразнение, а трудностите при получаването на необходимата информация могат напълно да развалят и без това неприятната картина на деня. Най-добрата тактика в този труден ден трябва да бъде изчакването и пасивността. Това е случай, в който бездействието ще нанесе много по-малко вреди, отколкото активността. През този период хроничните заболявания са склонни да се влошават - болки в гърлото, заболявания на щитовидната жлеза или ендокринната система. Възможно е да възникнат сексуални недоразумения с партньорите.

Тригонът на Марс и Сатурн в четвъртък ще бъде много продуктивен за деловата сфера, когато сдържаността и решителността ще помогнат за постигането на много цели. През този период можете да поставите добра основа за по-нататъшни успехи; това ще бъде особено актуално за Козирозите, Скорпионите и Овните. Водолеите могат да започнат да строят къща или да я ремонтират - резултатът определено ще ви зарадва. За тези, които са отдадени на стабилни и сериозни отношения с партньорите си, тригонът на Марс и Сатурн ще помогне за укрепване на взаимните връзки и за вземането на важни решения за съвместното бъдеще.

Новолунието във Везни, както и слънчевото затъмнение на 14 октомври, ще бъдат време да преразгледате житейските си цели и да ги реализирате в обществото. През този период (до Лунното затъмнение на 28 октомври) не трябва да започвате нови неща, да планирате или да започвате обучение. По-добре е да се съсредоточите върху взаимоотношенията с близкото си обкръжение, да се опитате да ги направите по-хармонични и продуктивни. От помощ може да се нуждаят роднините на Везни, Овен и Лъв, които ще трябва да положат много усилия, за да стабилизират ситуацията. Що се отнася до родените в дните на затъмненията или по време на Коридора на затъмненията, от 14 до 28 октомври, може да се повторят ситуации от миналото, които са останали недовършени. Това ще бъде сигнал, че Вселената предлага да се възползвате от още един шанс - да доведете въпроса до логичния му край или да действате по друг начин, а не както досега. Скорпионите, Везните и Овните ще имат възможности да променят социалния си статус, а Раците, Близнаците и Стрелците ще могат да направят още едно стъпало по кариерната стълбица.

Вижте в галерията какво още ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак.