Новата седмица на март отчасти ще продължи положителните тенденции от предходния период, особено по отношение на творчески успехи, продуктивна комуникация и научни постижения. Транзитът на Слънцето през знака Риби ще акцентира върху проблемите на мирогледа, философията, психологията, религията, вярата и ценностите. Възможно е много от нас да бъдат изправени пред концептуален избор – идеи, житейски сценарии, цели, както и ревизия на стари вярвания и интереси. Във всеки случай изборът ще трябва да бъде направен преди края на коридора на затъмнението, който ще завърши със слънчевото затъмнение през април. Тези, които не са решили позицията си, ще имат доста затруднения през следващите шест месеца, тъй като идващото време ще бъде лоялно към тези, които са убедени и целеустремени, неподвластни на силни съмнения и колебания.

Повечето представители на зодиакалния кръг ще бъдат силно повлияни от съвпада на Слънцето и Нептун през втората половина на седмицата. От бизнес гледна точка този период представлява заплаха за финансовия сектор, в който трябва да се пазите от измами, участие в непрозрачни схеми или интриги. Но това е добър период да започнете да реализирате нови проекти или идеи, тъй като вдъхновението и прозрението могат значително да придвижат нещата напред. Същото важи и за вече започнати проекти - ще има отлични възможности за тяхното успешно изпълнение или завършване. За Риби съвпадът на Слънцето и Нептун е опасен поради потапяне в илюзии или нереалистично възприемане на обкръжението, колегите от работата и финансовото състояние. Но тези, чиято професия е свързана с изкуство и творчество, ще имат възможност да създадат нещо уникално, да станат известни, да спечелят популярност и признание. Раците и Скорпионите ще бъдат потопени в глобалните процеси, протичащи в света, а някои представители на тези водни знаци може да се окажат сред тези, които инициират промени.

Съвпадът на Слънцето и Нептун ще повлияе и на емоционалното състояние на много типични представители на стихията Земя – Телец, Дева и Козирог. Обичайната психологическа стабилност на тези знаци може да бъде нарушена от пристъпи на меланхолия или тъга, рязка промяна в замислеността и активността. Тези, които имат анамнеза за хронично бъбречно заболяване, могат да получат леки здравословни проблеми, задържане на течности в тялото, подуване и влошаване на благосъстоянието. Или приемането на превантивни лекарства предварително, или коригирането на начина ви на живот към по-здравословен и по-активен може да помогне. Типичните Близнаци, Везни и Водолей може да се нуждаят от психологическа помощ или приятелска подкрепа по въпроси от личния живот, комуникацията или семейните отношения.

Овен, Лъв и Стрелец ще са склонни да възприемат романтичната страна на живота твърде нереалистично - нови фенове, партньори или връзки с тях, които впоследствие ще провокират разочарования. Препоръчително е да бъдете по-практични, като предпочитате разума и логиката и подлагате на съмнение чувствата и емоциите. Риби, Раци и Скорпиони могат неочаквано да започнат тайни романи или връзки или неразумно да се увлекат в ущърб на съществуващи сериозни отношения. В периода на съвпад на Слънцето и Нептун между мъжете и жените често възниква „идеална любов“. Много зависи от личния хороскоп на хората, както и от техния характер и вярвания.
Представителите на водни и въздушни знаци ще имат възможност да подобрят отношенията с децата към по-близки и доверчиви. Участието в делата на потомството и прекарването на време заедно ще донесе много удоволствие на знаците на огъня и водата. Това не само ще направи семействата по-силни, но ще бъде началото на интересни семейни творчески дейности и хобита.
Вижте в галерията какво още ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак: