Новата седмица на декември ще започне с положителен аспект на Меркурий и Венера, което ще внесе хармония в бизнес процесите и значително ще подобри финансовите дела. Това е чудесно време за бизнес пътувания и срещи. Не забравяйте, че чувството за такт, добрите маниери и добра воля ще помогнат особено при решаването на проблеми. В областта на романтиката и връзките понеделник ще бъде чудесен ден за признания, покани за срещи, открито изразяване на чувства и взаимно обогатяване в общуването.
Новолунието в съзвездието Стрелец на 13 декември ще внесе интересни тенденции и нови идеи в живота на Стрелеца за следващия месец. Възможни са нови романи или подновяване на чувствата в съществуващите отношения. Близнаците могат да имат нови запознанства и хобита, а Везните - неочаквани изненади по време на пътуване. Лъвовете ще имат възможност да направят промени в личния си живот - ще срещнат своя избраник на фирмено парти или светско събитие.


Тригонът на Марс и Хирон в средата на седмицата ще стартира глобални процеси в живота на представителите на зодиакалния кръг. През този период Овните ще могат да отворят всякакви врати за себе си, а Везните ще имат отлична възможност да започнат семеен бизнес. Лъвовете ще преодолеят мързела си и ще довършат нещата, които са започнали отдавна. Скорпионите ще успеят да балансират емоциите си в романтичната сфера, което значително ще подобри отношенията с фенове или половинка. Стрелец и Козирог ще намерят мотивация да търсят фундаментално нови подходи за решаване на стари проблеми, които ще помогнат не само за решаването на последните, но и ще им донесат полезен опит. Телците ще имат възможност да балансират работата и личния живот, а Водолеите ще могат да решат да сменят работата или професията като цяло.


Напрегнатият квадрат на Слънцето и Нептун в неделя не препоръчва бизнес и финансова активност, тъй като рисковете от заблуди, измами и грешни изчисления са големи. Поради повишена разсеяност е препоръчително да се избягват хазартни игри, посещаване на обществени събития и други многолюдни места. По-добре прекарайте почивен ден с близки хора, роднини и семейство. Струва си да отложите посещението на басейни, бани и сауни - всяко потапяне във вода може да бъде опасно.


Поради склонност към неврози и емоционална нестабилност настроението на Рибите може рязко да се влоши. Най-добрата терапия би била генерално почистване на дома или личното пространство на работното място. Известен хаос от мисли и чувства може да връхлети Овен, Лъв и Стрелец и затова е много важно да покажете рационалност, когато създавате нови запознанства и романтични интереси. Последното най-вероятно ще бъде мимолетно и ще завърши с разочарование. За Близнаци, Везни и Водолей е препоръчително да прекарват време с интересна книга или в компанията на добри приятели, обсъждайки абстрактни въпроси или глобални проблеми – рисковете от кавги или недоразумения ще бъдат минимални. Телците, Девите и Козирогите трябва да отделят време за дълги разходки на чист въздух и да бъдат по-внимателни с приема на лекарства и витамини, тъй като има възможност за объркване с дозировката. Раците и Скорпионите трябва да подредят емоциите и чувствата си, което ще им позволи да подходят по-реалистично към професионалните дела, като ги завършат успешно през следващия период.