Най-важното събитие през седмицата ще бъде Новолунието на 18 юни, което ще се случи в съзвездието Стрелец. Стрелецът е знак на огнената стихия, активен, любознателен, стремящ се към всичко ново, към разширяване на хоризонтите на познанието. Повечето представители на Зодиака ще прекарат Новолунието доста лесно и положително, особено това ще се отрази на знаците от елемента Огън: Овен, Лъв и Стрелец. Нещата ще вървят сякаш от само себе си, щастливите възможности ще ви помогнат успешно да преодолеете трудностите, а помощта и подкрепата ще дойдат в подходящия момент.

За земните елементи Телец, Дева и Козирог Новолунието ще донесе оптимизъм и надежда, които обикновено са в недостиг. Възможно е да се появи и романтично настроение, което ще "привлече" в живота нови почитатели, познати и запознанства. Добри перспективи в професионалната сфера ще се открият пред Телеца и Козирога, а финансовата страна на живота ще зарадва Дева с нови източници на доходи.

Въздушните Близнаци, Везните и Водолеите особено интензивно ще възприемат и анализират постъпващата информация, ще я използват за постигане на целите си. Близнаците през този период могат да намерят важен покровител в бизнеса, а Водолеят ще получи шанс да започне живота си наново и по нови правила. За Везните Новолунието ще донесе известна емоционална нестабилност, която приятелите и разходките сред природата ще помогнат да преодолеят.

За Раците, Скорпионите и Рибите Новолунието на 18 юни ще бъде период, в който представителите на водната стихия ще проявят повишена педантичност, което ще им помогне да решат успешно въпроси, свързани с кариерата и доходите.

Квадратурата на Меркурий и Сатурн на 15 юни ще стане напрегната за бизнеса и работата, така че деловото общуване трябва да се ограничи, да се обърне повишено внимание при подписването на документи, а посещенията на официални институции да се отложат изцяло. Финансовите транзакции също са нежелателни, както и личните разходи. Здравето през този период е отслабено, особено за тези, които имат неврологични и белодробни заболявания, проблеми с опорно-двигателния апарат. Съществуват рискове от счупвания и навяхвания по време на интензивни физически натоварвания. За романтичната сфера и сферата на взаимоотношенията този транзит също е труден, тъй като провокира конфликтни ситуации, трудности в общуването с по-възрастни роднини.

Благоприятният аспект на Венера и Меркурий на 17 юни ще подобри проблемните ситуации за повечето представители на зодиакалния кръг, особено в сферата на общуването. За Близнаците, Везните и Водолеите ще бъде особено лесно да създават хармонични връзки и познанства, да решават проблеми от ежедневието. Телецът и Рибите, свързани с областите на изкуството, ще могат да изпълнят отдавнашни творчески планове. Пътуванията и екскурзиите са благоприятни за Овните, Лъвовете и Стрелците, а подаръци и знаци на внимание ще получат Раците, Скорпионите, Девите и Козирозите. Дипломацията, тактът и добрите маниери ще бъдат особено търсени на този ден, а повечето проблеми ще бъдат решени с помощта на личния чар и хармоничните комуникации. Вижте в галерията какво още ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак: