Важно събитие от предстоящия период ще бъде съвпадът на Слънцето с Уран в началото на седмицата, а след това с Юпитер, но в края. През този период ще ни е трудно да общуваме с тези, които не ни предоставят възможности за алтернативи. Стремежът към всичко ново ще бъде особено силен при Водолеите и Скорпионите, а склонността към неочаквани и не винаги обмислени действия ще бъде присъща на Лъв и Овен. Стрелец и Риби ще почувстват прилив на оптимизъм и щедрост, което ще се отрази по най-добрия начин на отношенията с другите. Раците и Козирозите ще успеят да примирят някои вътрешни противоречия, които пречат на хармоничното възприемане на реалността. Близнаците и Везните получават известен прилив на енергия отвън, особено от общуването с интересни и нестандартни личности. Телецът и Девата ще могат да преразгледат някои свои консервативни убеждения в полза на по-прогресивни и уместни. Почти всички представители на зодиака ще имат добри финансови перспективи, включително възможности за разширяване на бизнеса и сферата на влияние.

Секстилът на Венера и Сатурн ще ви позволи хармонично да съчетаете работата и свободното време, усилията за постигане на цели и удоволствието от приятните неща. Излагането на илюзии ще бъде минимално; на първо място ще бъде адекватното възприемане на реалността. Телците, Везните и Рибите ще имат възможност да довършат дела и ситуации, до които отдавна не са стигнали. Козирозите и Водолеите ще „освободят” малко от емоциите си, които дълго време са държали под строг контрол и ще могат да се насладят на това, което отдавна са се отказвали. Представителите на водната стихия – Раци и Скорпиони – ще могат много успешно да реализират някои свои идеи и планове в професионалната сфера, което ще им донесе не само доходи, но и емоционално удовлетворение. През този период Овен, Лъв и Стрелец ще могат да се зарадват с полезни и естетически придобивки, които ще издържат много дълго.

Интензивният аспект на Меркурий и Плутон на 17 май малко ще развали общата картина. През този период може да възникнат трудности с наследство, застраховки или издръжка. Това също е лош момент за подписване на договори и споразумения. Възможно е да има разногласия в двойките поради секс или ревност. Пътуването на къси разстояния ще бъде опасно или неприятно и едва ли ще доведе до постигане на целите. Но всички промени, планирани предварително, могат да започнат доста успешно. Скорпионите, Овните и Лъвовете ще имат шанс да променят социалния си статус, да напреднат в кариерата или напълно да променят имиджа си. Близнаците и Девите ще успеят да реализират някои от своите искания в социалната сфера, не без усилия, но все пак да постигнат желаната популярност и признание. Телецът и Козирогът трябва да бъдат много внимателни по отношение на всички документи, които трябва да бъдат подписани, особено ако документите са свързани с финанси или наследство. Водолеите ще са склонни да избягват ангажименти от всякакъв вид, а Везните дори ще се „оттеглят в себе си“ за известно време, прекъсвайки комуникацията. През този период на Раците и Рибите се препоръчва да се оставят по течението, без да се опитват да доказват или променят нещо. Това ще ви позволи да поддържате не само добро настроение, но и лични доходи.

Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: