Последният летен месец ще продължи да носи изненади. Аспектите на Слънцето ще заемат централно място. Квадратурата на дневното ни светило с Уран на 16 август ще има особено силно въздействие върху нас.

Но седмицата започва с тригона Венера-Хирон в понеделник. Този хармоничен аспект ще донесе интересни романтични срещи, популярност сред мъжете, подаръци и срещи. Везните, Телецът и Рибите ще бъдат в добро настроение и високи нива на енергия и ще имат възможност да подобрят отношенията с партньорите си, да започнат нови романтични връзки или да постигнат значителен напредък в творческите си начинания. През този период е препоръчително да обърнете повече внимание на външния си вид, като наблегнете на ярките цветове, грима и аксесоарите.

Наближаващият квадрат на Слънцето и Уран ще промени леко тенденциите през седмицата. Това, което на пръв поглед изглежда като обективни обстоятелства, всъщност ще бъде следствие от нашето поведение. Дори най-силните личности ще бъдат разстроени през този период, особено Овните и Лъвовете. В по-благоприятна ситуация ще бъдат тези, които могат да се адаптират, да бъдат гъвкави и да маневрират. Например Близнаците и Везните ще усетят слабо този транзит. Но Скорпионите, Водолеите и Козирозите може да бъдат въвлечени в конфликтни ситуации, свързани с личните граници, отношенията с авторитетни хора. И тук не са изключени ситуации, в които ролите могат да се променят, те ще изведат на преден план най-принципните и смели представители на тези знаци.

По време на твърд аспект на Слънцето и Уран се увеличава броят на разделите, разводите и разпадането на приятелства. В бизнес средата са обичайни всякакви трансформации и реорганизации, които невинаги ще бъдат приятни. Онези предприемачи, чиято дейност е свързана с отрасли, изискващи много знания, модерно високотехнологично оборудване и електроника, ще се чувстват доста уверено и комфортно. Останалите може да имат загуби и затова не е желателно да сключват каквито и да било споразумения и договори през този период. Необмислените действия, рисковете, импулсивните постъпки могат да доведат до големи проблеми и е малко вероятно да се разминете с тях.

Що се отнася до здравето, силният аспект на Слънцето и Уран може да причини проблеми на хората със сърдечносъдови заболявания. Рисковете от инсулти и инфаркти са високи, както и от нервни разстройства.

Новолунието в Лъв, което ще настъпи на 16 август, ще ни накара да се тревожим за себе си, за постиженията си и за авторитета си. Качества като благородство, щедрост, увереност и известна игривост ще играят голяма роля в общуването. Личното обаяние на Лъвовете и Раците ще се увеличи и ще помогне за разрешаването на някои отдавнашни проблеми, свързани с властови структури или авторитетни хора. Новолунието ще донесе нови възможности на Скорпионите, Стрелците и Рибите, като тези възможности ще са свързани с обществото и мястото им в него. Овенът, Телецът и Близнаците ще могат да се изявят и да станат по-забележими. Водолеите ще могат да намерят съмишленици, за да реализират своите планове и проекти.

Тригонът на Марс и Уран ще донесе повече положителни тенденции през втората половина на седмицата, като ще засили не само бизнес интуицията, дарбата за внушение и убеждаване, но ще наблегне на всичко оригинално: идеи, планове, начини за решаване на проблеми. Нестандартните личности ще бъдат особено "осветени", най-вече в бизнес средите, науката, военното дело. Проявата на талантите ще бъде свързана с интелигентност, вътрешна сила. Тук водещи позиции ще заемат "уранични" личности, като например Водолеите, които ще могат да решават огромен брой проблеми в най-кратки срокове по много необичайни начини. За Скорпионите и Козирозите е време да излязат от зоната на комфорт, да преразгледат социалните си връзки и социалния си кръг. Близнаците, Везните и Овните ще преливат от нови идеи и планове, а Девите и Стрелците ще могат успешно да решат отдавнашни проблеми, които са изглеждали безнадеждни.

Вижте в галерията какво още ви очаква през тази седмица според зодиакалния ви знак: