Новият седемдневен период на януари ще започне с хармонични аспекти на Меркурий, което ще позволи на Близнаци, Дева, Водолей и Козирог да подобрят сферите на бизнеса и здравето. Стрелец и Риби ще могат да започнат нови проекти, свързани с обществото, медицината, науката и изкуството. За усвояване на нови образователни програми и подобряване на уменията, началото на седмицата е идеално. За мнозина на преден план ще излязат най-благородните качества: решителност, отговорност, вътрешна дисциплина, последователност и щедрост. Хората с тези черти на характера скоро ще могат да променят посоката на живота си в по-положителна.

Седмицата ще продължи с напрегнат квадрат на Венера и Уран. Този аспект ще донесе бурност на чувствата в романтичната сфера, импулсивност на действията и неконтролирано излагане на страсти. Заплаха може да надвисне над репутацията на Риби, Везни и Телец, които ще са склонни да следват емоциите си. За деловата сфера този транзит не е особено успешен поради рискове във финансовите дела, разходите и инвестициите. Възможни са силни конфликти и напрежение в работните колективи, които ще пречат на общото дело. Повишено внимание към здравето трябва да обърнат тези, които имат хронични ендокринни проблеми, както и заболявания на кръвоносната система.

Съвпадът на Слънцето и Плутон в събота ще донесе големи промени в живота на Овни, Скорпиони и Лъвове. Невероятна енергия ще започне да изпълва сферите на живота на представителите на тези знаци, но резултатът ще зависи от посоката на прилагане на силите - за добро и полза или за разрушение и негативност. За бизнесмените, държавните служители и научния елит на обществото също има период на повишено влияние, активност, открития и постижения. Най-отговорните, силни и достойни ще имат шанс да се издигнат на ново ниво, да спечелят престижни позиции и да постигнат впечатляващи финансови резултати. За романтичната сфера транзитната връзка на

Слънцето и Плутон ще донесе кризи, свързани с преразглеждане на ролите в семейството или двойката на всеки партньор, прилив на сексуална енергия, нови искания и желание да станете част от радикални промени. Особено трудно ще бъде на Козирозите, Девите и Раците, които не винаги умеят бързо и гъвкаво да приемат нова ситуация и своето място в нея.

Навлизането на Слънцето в знака Водолей в края на седмицата ще предостави на Близнаците възможност да реализират творческите си планове, а на Водолеите – възможност да намерят съмишленици за съвместна работа. Телец и Лъв ще се придържат по-малко към материалните си ценности и придобивки, Везни, Стрелец и Овен ще разширят контактите с обществото, които са доста полезни за тях самите, а Скорпионът ще понижи прага на болка в емоциите поради предстоящи промени.

Седмицата ще завърши с пълнолуние в знака Лъв , което ще засили творческата енергия на знаците на огнената стихия - Лъв, Стрелец и Овен, а също така ще даде нови романтични връзки на самотните Раци и Телец. Важно е да запомните, че по време на пълнолуние в Лъв късметът благоприятства онези, които са склонни към лекота, оптимизъм и не се страхуват от неизвестното.

Вижте в галерията какво ви очаква според зодиакалния ви знак: