Третата седмица на май ще бъде интересна с няколко важни астрологични събития. Юпитер, планетата на голямото щастие, ще навлезе в знака Телец на 16 май, а на 18 май ще направи квадратура с Плутон. Огненият Юпитер не се чувства много комфортно в земния знак Телец, но въпреки това през следващата година повечето от нас ще имат възможност да подобрят материалната сфера на живот. Освен това се препоръчва да действаме премерено, спокойно, като се съсредоточим върху упоритата работа, без да се дърпаме и да форсираме събитията.

Напрегнатият аспект с Плутон в четвъртък може да изостри хроничните заболявания при представителите на почти всички знаци, особено по отношение на проявата на неприятни симптоми. През този период не е необходимо да се извършват диагностични процедури, да се започват курсове на медикаментозно лечение. Решението на финансови и правни проблеми трябва да се отложи за следващата седмица. Пренебрегването на дреболии, както и прекомерната проява на гордост, могат да се отразят негативно на деловата сфера, затова е по-добре всички срещи и сделки да се провеждат или преди 18 май, или след 21-ви.

Новолунието в Телец на 19 май е благоприятно време за различни ритуали за подобряване на финансовия сектор. За представителите на зодиакалния кръг, които са необвързани, ще има добра възможност да започнат нови перспективни познанства, които скоро ще се превърнат в сериозна връзка. През този период женската привлекателност, сексуалност и чар се увеличават. Земните знаци: Телец, Дева и Козирог - през този период ще могат да решат дългогодишни проблеми във финансовата и романтичната сфера, а Везните и Рибите ще възобновят общуването с човек, който отдавна е изпаднал от полезрението и контактите им.

Тригонът на Марс с Нептун на 15 май ще повиши не само креативността и вдъхновението, но и ще засили интуицията в сферата на бизнеса. Именно в този ден се препоръчва да си уговорите срещи, за да разберете бъдещите си партньори или съдружници, да проучите планираните сделки, да се потопите в писането на споразумения и договори. За романтичната сфера денят е полезен с това, че ще бъде възможно да се изяснят някои тайни в отношенията. Неочакваните събития през този ден няма да изненадат представителите на елемента Огън: Овен, Лъв и Стрелец, което ще им позволи бързо да мобилизират ресурсите си за успешно преодоляване на различни видове трудности.

Опозицията на Марс и Плутон в неделя ще засили борбата за лидерство, конкуренцията. Изблиците на гняв или агресия могат да се отразят негативно на финансовия сектор. Това важи особено за Овните и Скорпионите, на които се препоръчва да сдържат емоциите си. Денят се свързва с увеличаване на нараняванията, злополуките. Не се препоръчва да се планират хирургически операции и козметични процедури, да се избягва шофирането и посещението на масови мероприятия. На всички представители на въздушната стихия без изключение: Близнаци, Везни и Водолей - седмицата ще донесе интересни предложения в професионалната сфера, които трябва да се приемат много сериозно.

Вижте в галерията какво още ви очаква през третата седмица на май според зодиакалния ви знак: