Едно от основните събития през седмицата ще бъде съвпадът на Меркурий и Слънцето на 20 октомври във Везни - много благоприятен период за вземане на разумни и ясни решения. В деловата сфера се препоръчва планиране и провеждане на срещи, изготвяне на планове за съвместна работа и организиране на промоционални събития. Интелектуалната активност се активира при Близнаци, Дева, Овен и Лъв, които лесно ще намерят общ език с влиятелни хора, а продуктивността на творческата работа ще се увеличи значително. Служебните пътувания и командировките с търговска цел ще бъдат благоприятни.

Квадратура на Слънцето и Плутон в края на седмицата, носеща необходимостта да се контролира всичко ще се засили сред Скорпионите, Овните и Лъвовете. Репутацията на Телеца, Девата и Везните може да бъде изложена на риск, а Ракът, Рибите и Стрелецът може да бъдат въвлечени против собствената си воля в борба за власт и влияние, което ще доведе до конфликти, противоречия и напрежение. Козирозите и Везните трябва да бъдат особено внимателни, когато се занимават с въпроси, свързани с данъчното облагане, застраховането, инвестициите и разпределението на печалбата. Всички представители на зодията трябва да избягват да посещават публични събития. Не бива да шофирате автомобил поради високия риск от инциденти и наранявания. Почти всички, които имат хронични здравословни проблеми, могат да изпитат засилени симптоми на заболяване.

Квадратурата на Меркурий и Плутон може да провокира мнозина да решават проблемите в отношенията си със сила и агресия, което може да доведе не само до кавги, но и до прекъсване на връзките, както романтични, така и приятелски. На Скорпионите, Близнаците, Лъвовете, Овните и Девите се препоръчва да контролират емоциите си.

Хармоничният аспект на Сатурн и Меркурий в неделя ще донесе положителни тенденции в областта на комуникацията, бизнеса и науката. Контактите с влиятелни хора и авторитети ще бъдат успешни. Съветите на по-възрастните хора могат значително да помогнат при решаването на отдавнашни проблеми. Благоприятно е да започнете ремонтни дейности, да придобиете имот или земя. Романтичната сфера на живота може да премине в по-стабилна плоскост за Козирозите, Девите и Близнаците, особено за тези, които са на прага на важни решения относно своите партньори или почитатели. Онези представители на Зодиака, чиято професионална област е свързана с наука и изследвания, ще имат възможност да изразят себе си чрез дисциплина и интелектуални усилия. Наградите и популярността няма да закъснеят.

Тригонът на Венера и Юпитер ще засили ефекта от хармоничния аспект на Меркурий и Сатурн, като ще донесе важни положителни промени в областта на финансите и взаимоотношенията. Много хора в сферата на изкуството ще изпитат творчество и вдъхновение, откривайки нови перспективи за себе си. Служебните пътувания и командировките ще бъдат много плодотворни и ще донесат значителни печалби и нови печеливши проекти. Здравето на повечето представители на Зодиака ще се подобри значително, особено за Телец, Везни и Стрелец, които страдат от хронични заболявания. Този период е благоприятен за диагностични процедури и за започване на курс на лечение. В диетата си трябва да отдадете предпочитание на леки и нискомаслени храни и да избягвате сладкишите. Рибите, Стрелците и Раците може да имат неочаквани запознанства с чужденци, което ще доведе до началото на нови и сериозни връзки. Щастливи събития у дома и в семейството очакват Телеца и Везните.

Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак.