Предстоящата седмица на май от астрологична гледна точка ще бъде наситена със събития, инициирани от нови аспекти на планетите. Седмицата ще започне с навлизането на Слънцето в знака Близнаци, което ще доведе до увеличаване на информационните потоци, нуждата от нови комуникации, пътувания и взаимодействия. През този период ще стане важна способността да се чете между редовете и да се разбира второто значение на изговорените думи. Следващият тригон на Слънцето и Плутон на 22-23 май е най-подходящото време за реализиране на вашите амбициозни цели и задачи. Честността, преди всичко за себе си, ще бъде много полезна при решаването на различни видове проблеми, а високият енергиен потенциал ще осигури сила и физическа издръжливост. Овните, Скорпионите и Лъвовете ще излязат на челни позиции в професионалната и бизнес сфера и ще получат нови възможности за себеизява и разкриване на своите способности и таланти.

Пълнолунието в Стрелец на 23 май носи риск от загуба на много енергия за безсмислени дреболии, така че трябва да се погрижите предварително за поставянето на цели за този ден, да планирате нещата предварително, като избягвате импровизирани и спонтанни реакции. Също така е добре да се погрижите за здравето си, особено за Стрелец и Рак, които през този период ще бъдат склонни към наранявания, обостряне на хронични заболявания и психосоматични симптоми.

Съвпадът на Венера и Юпитер на 24 май е отлично време за хора с творчески професии, както и за подобряване на финансовото им състояние и увеличаване на доходите. Романтичната страна на живота по това време е активирана в почти всички представители на зодиака, но Везни, Стрелец и Риби несъмнено ще бъдат фаворити. На последните също се препоръчва да отделят повече време на външния си вид и да харчат пари за промяна на имиджа или гардероба си. Телецът, напротив, ще има тенденция да „почива на лаврите си“, показвайки мързел и инертност в работата и отношенията. Раците ще станат инициатори на промени в отношенията с партньорите си и ще могат да постигнат повишено влияние в работния екип.

Последващият хармоничен секстил на Нептун и Венера ще подобри отношенията в двойките, ще актуализира въпросите на религията и ще изведе напред сферите на изкуството, красотата и благотворителността. Риби и Стрелец ще имат възможност да хармонизират отношенията с партньорите, децата, родителите и приятелите си. Телците и Везните ще се фокусират върху духовното развитие, а Скорпионите и Козирозите - върху психологията и езотериката.

Преминаването на Юпитер в знака на Близнаци в събота ще бъде началото на важни процеси в живота на самите Близнаци. Тези, чиято професионална област е свързана с търговия и транспорт, ще имат добър потенциал, а някои представители на този знак най-накрая ще придобият яснота по отношение на дългосрочните си цели и задачи. Стрелците ще започнат да подхождат по-реалистично към решаването на важни въпроси и да бъдат прагматични в деловата сфера. Девите ще бъдат принудени да търсят най-простите и разбираеми подходи в бизнеса и отношенията, тъй като само такава стратегия може да осигури успех на Девите в бъдеще. Рибите ще се окажат отново в духовната сфера, намалявайки изискванията си в материалното, тъй като в ежедневната суматоха Рибите едва ли ще могат да стигнат до Бога; ще е необходима известна абстракция. Везните ще имат възможност да покажат своите творчески или дипломатически способности, да увеличат доходите или социалния си статус. Водолеите ще успеят да постигнат много, като поемат рискове и дори интриги – новите преживявания ще доведат до много добри резултати.

Седмицата ще завърши с хармоничен тригон на Венера и Плутон, който ще активира романтичната сфера за Скорпиони, Овен, Везни и Телец. Скорпионите и Овните ще наблегнат на страстта, а Везните и Телците – на хармоничните комуникации. Риби и Лъвове ще усетят засилено внимание от противоположния пол. Близнаци и Водолей, които не са във връзка, може да срещнат човек, който е максимално близо до мечтите им за идеален партньор. Козирозите и Раците, напротив, ще изпитват известно неудобство, когато попаднат в емоционално натоварени ситуации и ще срещат трудности при изразяването на чувствата си. Лъвовете и Стрелците ще се радват на вниманието и комплиментите на всички, а Девите ще проявяват необичайна инициативност, когато общуват с хора, които харесват.

Вижте в галерията какво още ви очаква през предстоящата седмица според зодиакалния ви знак: