Последната пълна седмица на април няма да е богата на астрологични събития, но си струва да се отбележат три тенденции: пълнолунието в знака Скорпион на 23-ти, промяната в движението на Меркурий - от ретрограден към директен, както и тригон на Юпитер с Черна Луна в края на седмицата.
Пълнолунието в Скорпион е доста драматично енергийно събитие. Не само Скорпионите, но и всички останали представители на Зодиака ще изпитват емоционална нестабилност през този период. Преобладаващите чувства ще бъдат ревност, раздразнителност, отмъстителност. Раците и Рибите ще бъдат подложени на депресия, бъдещето ще бъде представено в мрачни цветове, а желанието за борба с обстоятелствата ще изчезне. Овен, Лъв и Стрелец могат да изпаднат в конфликтни ситуации с непознати, последствията от които ще станат изключително неприятни. Близнаци, Везни и Водолей ще бъдат раздразнителни, саркастични и досадни, което ще антагонизира не само колегите им от работата, но и близките. Телец, Дева и Козирог ще се сблъскат с атаки срещу тях, често напълно неоснователни. При Скорпионите Пълнолунието ще изостри до краен предел и без това силната им интуиция, която е добре да насочат към добри начинания.
Завръщането на Меркурий от ретроградна фаза ще се отрази най-добре на всички текущи дела и процеси. Всичко, което е било забавено по неясни причини през предходните три седмици и половина, най-накрая ще тръгне напред. Бизнес процесите ще бъдат особено активни, закъсненията в получаването на средства ще спрат, пътуванията ще протичат според предварително планираните планове, а полетите вече няма да се забавят или пренасрочват. Масовите грешки, свързани с документите, особено финансовите, ще спрат и броят на неизправностите в оборудването ще намалее. Подобряване на благосъстоянието ще усетят тези, които имат хронични проблеми с дихателната и сърдечно-съдовата система. Близнаци и Дева ще бъдат основните облагодетелствани от прехода на Меркурий към директно движение - напредъкът в бизнеса и комуникацията за представителите на тези знаци ще бъде значителен.

Двусмисленият тригон на Юпитер и Черната Луна леко ще развали тенденциите от седмицата. От една страна, този аспект дава късмет в материалните дела. Но тези въпроси най-често са свързани с парите и имуществото на други хора, а не със собствените ресурси. В това отношение най-успешни ще бъдат служителите, чиято сфера на дейност е свързана с финанси, инвестиции и застрахователен бизнес. За Риби и Стрелец тригонът може да донесе влошаване на отношенията с другите поради собствената им арогантност, неприемане на другите и снобизъм. Раците ще започнат да изпитват ревност към по-успешни колеги или служители и дори може да извършат по-малко от достойни действия спрямо своите конкуренти. Овен и Лъв ще бъдат заслепени от някой, който им изглежда много успешен, чаровен и интересен, но последвалото разочарование може да бъде изключително болезнено. Скорпионите ще се борят не само с изкушения, но и с реални нарушения на справедливостта в своето обкръжение. Близнаци, Везни и Водолей могат да станат жертви на измама поради проява на собствена алчност.

Вижте в галерията какво още да очаквате през следващата седмица според зодиакалния си знак: