Четвъртата седмица на юли ще бъде подчертана от голям брой аспекти на Слънцето, което олицетворява външната страна на нашата личност в космограмата. Следователно основните теми на този период ще бъдат не само проблемите на постиженията или себереализацията, но и взаимодействието на индивида и обществото.
Седмицата ще започне с навлизане на Слънцето в знака Лъв, с едновременен тригон с Нептун и хармоничен аспект на Марс и Плутон. За Лъвовете това е време на творчество и гордост от личните им постижения. Повечето Лъвове ще почувстват голямо количество сила и енергия в себе си, които ще насочат към ярки и вдъхновяващи цели. Повишената интуиция ще помогне в трудни ситуации, а най-успешни ще бъдат Лъвовете, чиято дейност е свързана с публичната сфера, социални проекти или политика. Овен и Стрелец ще започнат седмицата с активни действия в професионалната сфера, като Овните ще са склонни да разчитат на собствените си сили, а Стрелците ще разчитат на обкръжението си. За да постигнат целите си, Скорпионите активно ще използват определени мистични сили, които откриват в себе си. Същите тези сили ще помогнат на Скорпионите да повлияят на своите опоненти или конкуренти, вдъхновявайки последните не само със завист, но дори и с известен страх. Козирозите ще могат да намерят партньор за съвместни бизнес проекти, които обещават да станат много успешни в близко бъдеще. За бизнесмените началото на седмицата ще бъде добър период за инвестиции, а за креативните личности ще бъдат успешни проекти с партньори или съмишленици. Рибите могат да постигнат големи успехи в областта на психологията, като особено ефективна ще бъде персоналната терапия и посещението при психоаналитик.
Средата на седмицата ще бъде белязана от опозицията на Слънцето и Плутон, което ще провокира проблеми, свързани с властта. Лъвовете могат да получат сериозен отпор на опитите си да разширят или заграбят ресурсите на други хора, а Скорпионите вместо уважение ще предизвикат страх и избягване. Този период едва ли е подходящ за градивна комуникация, но за самоанализ и уединение е чудесен. Проблемите с децата трябва да се решават чрез убеждаване, а не чрез твърдост и авторитарност. Овенът може да се сблъска с несправедливост, особено в сексуалната сфера и отношенията с партньорите. На Телец, Дева и Козирог не се препоръчва да решават финансови въпроси, както и да инвестират пари или да теглят заеми. Близнаци, Везни и Водолей трябва да избягват контакти с държавни служители, като отлагат посещенията на официалните власти до по-добри времена. Рибите ще проявят склонност към непостоянство и предателство.
Работната седмица ще завърши с хармоничен секстил на Слънцето и Марс , което ще засили влиянието на мъжа върху обществото, главно защото се търсят качества като висока интелектуална активност, самочувствие и физическа сила. Особено ефективни и продуктивни в действията си ще бъдат тези представители на Зодиака, чиито професии са свързани с реално производство, технологии, риск, спорт. Стрелец, Лъв и Овен ще могат да ръководят някои професионални процеси и да демонстрират лидерски качества. Риби, Скорпиони и Раци ще заемат първи позиции в публичното пространство и ще могат да се изразяват много ясно. Телец, Дева и Козирог ще могат да започнат интересни нови проекти, за които отдавна са мечтали, но за които не са имали достатъчно време и сили. Близнаци, Везни и Водолей ще имат възможност да подобрят здравето си и да се отърват от някои дългогодишни проблеми.

Вижте в галерията какво още да очаквате през тази седмица на юли според зодията си: