Главният "герой" на предстоящата седмица ще бъде най-бързата планета в Слънчевата система - Меркурий. На 27 юли той ще се свърже с Венера в последните градуси на знака Лъв, което ще ни донесе не само хармония между ума и чувствата, но и ще позволи на мнозина да обърнат внимание на романтичната сфера в живота си. През този период се случват приятни и интересни запознанства, появява се любопитство, влечение към красотата и хармонията. Възможна е подкрепа от страна на любимите хора не само в емоционален, но и в материален план. Придобивките или покупките, направени по време на съвпада на Меркурий и Венера, ще бъдат особено успешни, те ще радват дълго време, ще носят удоволствие.

Този транзит ще донесе добри новини, хармонични контакти с партньори и колеги в професионалната сфера и бизнеса. Всякакви промоционални събития, публични изказвания ще бъдат успешни. Денят е благоприятен за сключване на договори, трудови договори, получаване на съвети, промяна на имиджа, установяване на полезни обществени отношения. В сферата на взаимоотношенията е възможно да се възстанови хармонията след възникнали по-рано кавги и конфликти, помирение, планиране на съвместна почивка или пътуване. Фаворити в този период ще бъдат Телец, Риби, Везни и Близнаци.

Но тригонът на Меркурий и кармичната планета Раху на 28 юли ще направи запознанствата от този ден много важни както за партньорствата в бъдеще, така и за романтичната сфера. Има всички шансове да срещнете човек със сходни възгледи, общи интереси или хобита и тази среща ще бъде началото на една дълга и много интересна връзка. Особено си струва да се вгледате по-внимателно в новите познати на този ден - Близнаци и Дева.

Квадратурата на Уран с кармичната планета Лилит (Черна луна) в неделя ще повдигне особено остро въпросите за свободата и на преден план ще излязат личности с качества на "революционери" по характер. Те обичат да се открояват на фона на другите, мненията и преценките им се различават от общоприетите, но в каква посока ще действат, какви ценности ще внесат в обществото, зависи от индивидуалния хороскоп на всеки човек.

През този период повечето хора ще са склонни да влизат в конфликти, да доказват мнението си, да предприемат драстични действия и да взимат непредсказуеми решения. Възможно е да възникнат проблеми поради спонтанни харчове в Скорпион, Козирог или Водолей. По-добре е да изключите всякакъв вид купуване, придобиване или финансиране на собствените си удоволствия. На Лъвовете, Стрелците и Овните не се препоръчва както да вземат, така и да дават назаем, не само пари, но и други материални ценности. Здравето може да се влоши при Раците, Рибите и Везните, като последните трябва да обърнат внимание на ендокринната система на организма, психосоматичните симптоми.

Ретроградното движение на Хирон през последната седмица на юли ще даде шанс на много представители на зодиакалния кръг да се върнат към стари проблеми и въпроси, но да ги решат по нов начин. Хирон обикновено предлага много прост и елегантен начин за лекуване на стари емоционални рани, затова е важно да не пренебрегвате емоционалната болка, да не оставате в позицията на жертва, а да погледнете на проблемната ситуация от нов, неочакван ъгъл. Хирон винаги дава "ключ" на онези, които искат да преминат на ново ниво на възприемане на живота си и заобикалящата ги действителност. Онези представители на Зодиака, които имат ретрограден Хирон в хороскопа си, ще имат важен период на "поправяне на грешките", резултатът от който може да бъде "раждането" на една напълно нова личност - по-свободна, некомплексирана, открита и самоуверена. Вижте какво още ви очаква през последната седмица на юли според зодиакалния ви знак в галерията: