Последните дни на ноември ще бъдат доста интензивни. Ситуацията ще стане напрегната не само заради дисхармоничните аспекти между планетите, но и заради двусмисленото влияние на конфигурациите на кармичните позиции.

Пълнолунието в знака Близнаци ще активизира Близнаците и Рака и ще повиши умствената активност на Овена и Скорпиона, тъй като Слънцето едновременно ще бъде в съвпад с Марс. Активността в областта на образованието, обучението и предаването на информация ще бъде характерна за почти всички представители на зодиакалния кръг. Служебните пътувания и командировките в началото на седмицата обещават да бъдат максимално продуктивни, а срещите в работния екип ще ви позволят да генерирате нови интересни идеи. По време на пълнолунието Лъвовете ще могат да завършат неща, които са били отлагани, а Везните ще могат да покажат най-доброто от себе си в професионалната сфера. Девите ще намерят решение на сложен проблем, а също така ще успеят да помогнат на Козирозите в систематизирането на информация и нови знания. Стрелците и Телците ще успеят да подобрят материалната база на живота си, Рибите ще намерят баланс между почивка и работа, а Водолеите, занимаващи се с изкуство, най-вероятно ще получат прозрение и ще могат да го приложат в творчеството.

Квадратурата на Слънцето и Черната луна на 28 ноември ще провокира проявата на егоизъм у Лъва. Не са изключени и агресивност и ирационално желание да се настоява за своето на всяка цена. Някои Овни са застрашени от получаване на травми и навяхвания поради невъзможността да пресметнат силите си при спортуване или физическа активност. Податливостта на изкушения и съблазни ще бъде висока сред Стрелците и Рибите, които ще бъдат особено доверчиви.

Квадратурата на Меркурий и Нептун ще окаже негативно влияние върху интелектуалната и търговската сфера, дейността в които трябва да бъде сведена до минимум. Разсеяността на Близнаците, Девите и Рибите може да им изиграе жестока шега при подписването на важни документи и книжа през този период. По-добре е да отложите всички важни работи, които изискват внимание и концентрация, за началото на декември. Здравословното състояние няма да е отлично за тези, които имат хронични заболявания на горните дихателни пътища. Трябва да сте особено внимателни при приема на лекарства. По-добре е да избягвате напълно консумацията на алкохол, тъй като той може да предизвика инциденти. Стрелците и Рибите рискуват да станат жертви на клюки - истината обаче ще излезе наяве много бързо, репутацията на представителите на знаците ще бъде възстановена, но неприятният послевкус ще продължи да ги притеснява доста дълго време. Що се отнася до сферата на взаимоотношенията, квадратурата на Меркурий и Нептун може да донесе известна фалшивост в приятелското общуване и склонност към измама в сферата на романтиката. По-добре е да сведете всички контакти до минимум, за да не провокирате недоволство и оплаквания сред близките си.

Първите дни на декември ще бъдат белязани от хармоничен секстил на Меркурий и Сатурн , който значително ще подобри състоянието на нещата в бизнеса, науката и преподаването. Ще се увеличат умствената енергия и организационните способности, вниманието, отговорността и предпазливостта. Финансовият сектор ще получи положителен импулс за Близнаци, Дева, Козирог и Водолей. Контактите с началници и държавни служители ще бъдат благоприятни, особено за Везни, Телец и Скорпион. Стрелците и Водолеите трябва да започнат да се оглеждат и да купуват големи имоти. Подобрение на здравето ще усетят всички, които са били податливи на болести през предходните няколко дни. Сферата на отношенията ще ви зарадва с тенденции под формата на помирение след конфликти, изграждане на конструктивен диалог и планиране на съвместно бъдеще.

Вижте в галерията какво ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: