В последните дни на април транзитният Марс ще се свърже с Нептун, което нарежда на повечето от нас да бъдат повишено внимание, да се стараят да бъдат по-скромни и да стоят в сянка. Енергията на аспекта на връзката е доста силна, това ще ни провокира да проявим инициативност и активност. Въпреки това, рисковете от вземане на неразумни решения ще се увеличат, а извършването на нерационални действия ще бъде много голямо. Възможни са трудности при взаимното разбиране, общуване и тълкуване на действията на други хора. Трябва да се внимава особено, когато сте във вода или когато работите с медицински или наркотични вещества. За Овните ще бъде особено трудно да бъдат в такова енергийно поле - те могат да проявят необичайна разсеяност, да дразнят другите с поведението или изявленията си. Лъвовете може да се сблъскат с осъждане на действията си от близки, докато Риби и Стрелец ще бъдат склонни към прояви на придирчивост, дребнавост и неуместна инициатива. Бизнес сферата през този период също ще бъде застрашена поради трудности в управленския процес, финансовите операции и текущата дейност.

В първия ден на май Венера образува напрегнат аспект с Плутон , който ще засегне предимно сферата на взаимоотношенията. Ревността, конфликтите, недоразуменията между партньорите не са пълен списък на това, което очаква много представители на Зодиака. Везните и Телецът могат да бъдат депресирани и вариантите, които предлагат за разрешаване на конфликтни ситуации, едва ли ще задоволят партньорите им. Рибите ще успеят да развалят отношенията с много хора около себе си, предимно колеги и служители. Скорпионите и Овните, напротив, ще започнат да проявяват необичайно лекомислие, което ще предизвика ревност по техен адрес. Лъвовете могат сериозно и дълго да се карат с приятели или фенове. Любовните страдания могат да застигнат Козирозите, Девите и Близнаците, а материалните загуби са вероятни за Раците и Водолеите. Що се отнася до здравето, трябва да обърнете внимание на проблемите с бъбреците, както и на диетата си, като я коригирате към нещо по-здравословно.

Седмицата ще завърши с хармоничен аспект на Марс и Плутон, което значително ще подобри енергията, ще разсее емоционалните облаци и ще ви зареди с оптимизъм. Скорпионите и Овните ще се почувстват на гребена на вълната - от нови възможности, добро здраве и започнали положителни промени. Стрелец, Лъв и Козирог ще могат да подобрят постиженията си в спорта. Телецът ще успее да преодолее мързела и най-после да свърши дълго проточвани задачи. Близнаци, Везни и Водолей ще имат възможност да направят инвестиции, и то не винаги материални, в здравето си, а Девите ще могат да постигнат важни цели, свързани с научна или обществена дейност. Във всеки сценарий победители ще бъдат тези представители на зодиакалния кръг, които не се страхуват от промени, които са готови за тях, могат да поемат допълнителна отговорност и не се страхуват от риска и неизвестното.
Вижте в галерията какво още ви очаква в последните дни на април и първите на май според зодията ви: