Втората седмица на януари, за разлика от първата, ще бъде наситена със събития, чийто катализатор ще бъдат активните аспекти между планетите.
Седмицата ще започне с напрегнат квадрат на Меркурий и Нептун , който ще принуди Близнаци и Дева да се разпиляват за дреболии в ущърб на важни въпроси. За Риби и Стрелец могат да станат актуални въпроси на доверието между роднини, приятели или съседи. Повечето представители на кръга на Зодиака могат да имат неясноти по бизнес въпроси. В този ден е по-добре да откажете да подписвате каквито и да било договори и да не приемате предложения, колкото и изгодни да изглеждат.

Тригонът на Слънцето с Уран във вторник ще предостави необичайни възможности за бизнесмени и тези, които са заети със собствените си проблеми в кариерата. Овен и Лъв могат да имат нови интересни бизнес връзки, докато Водолей и Козирог могат буквално да изпитат любов от пръв поглед. Приповдигнатото настроение ще помогне на повечето от нас доста успешно да преодолеят дребните тревоги и неприятности на деня. Що се отнася до здравето, за Скорпионите е препоръчително да се грижат за нервната система, която ще бъде особено чувствителна към различни видове дразнители.

Секстилът на Марс и Сатурн ще отбележи началото на доста продуктивен период, особено за консервативните личности. Бизнесмените ще могат успешно да решават организационни въпроси и да сключват големи и перспективни сделки. Овните и Скорпионите могат да създадат добра основа за по-нататъшна работа. Козирозите ще трябва да обърнат внимание на здравето си, особено на хроничните проблеми. През този период можете да започнете много ефективен цикъл на лечение, който ще ви позволи да се отървете от дългогодишните заболявания. Везните могат да започнат ремонт, да подобрят дома и да придобият имоти.

Новолунието в знака Козирог на 11 януари е време за решаване на финансови, битови и лични проблеми. Най-уязвими през този период ще бъдат опорно-двигателният апарат и зъбите. Затова най-добрият вариант би бил да намалите физическата активност и да бъдете по-внимателни на пътя. Не се препоръчва взаимодействие с властите и нарушаване на приетите в обществото правила. Всички тези препоръки са особено актуални за Раците и Козирозите.

Tригон на Венера и Хирон , непосредствено след Новолунието, е времето на „Пепеляшките“, които имат всички шансове да срещнат своите принцове. Този транзит обикновено бележи голям брой романтични запознанства, както и годежи, сватби и официални бракове. Тези представители на Зодиака, чиито отношения с партньори са били несигурни, ще имат възможност да изяснят всичко и да вземат правилни решения.

Тригонът на Марс и Юпитер в последните дни от седмицата ще е благоприятен не само за бизнес, свързан с чужди интереси, но и за пътувания, командировки и срещи. За спортистите това е период на постижения, за блогърите и писателите – възможност да се изявят ярко, за работещите в сферата на науката, образованието и културата – шанс да достигнат до по-широка аудитория и да популяризират своите идеи. Стрелец и Риби ще могат да разрешат дългогодишни семейни проблеми, да подобрят отношенията с партньорите, да рационализират романтичната сфера и да я направят по-конкретна. Скорпионите, Овните и Раците ще подобрят финансовото си състояние и ще направят големи придобивки.

Вижте в галерията какво са ви подготвили звездите през втората седмица на януари: