Къртис Уиклунд е талантлив американски художник и фотограф, чиято запазена марка са простичките семейни портрети, нарисувани с молив. Те показват уж съвсем обикновени сцени, но всъщност разкриват толкова много.

Талантът на Къртис обаче не е единствената причина, заради която става известен. Преди две години той се прочува по света заради една много тъжна рисунка.

През август 2016 г. той публикува тази илюстрация:

Текстът към нея гласи:

„Това е денят, в който разбрахме, че сме загубили нероденото си дете. Толкова е странно да споделя с вас тази история, защото това е такава тиха болка – никой не говори за нея. В този ден не знаех какво друго да сторя, освен да рисувам. Рисунката показва много по-точно чувствата ми, отколкото всички думи, които бих могъл да изпиша. Надявам се, споделяйки тази рисунка, да покажа на всички хора, които преживяват същото или може би нещо още по-лошо, че не са сами.“

Рисунката му обиколи медиите и много хора му благодариха за откровеността.

Това, което направи рисунката още по-тъжна, е, че преди това Къртис се беше посветил на много трогателен проект – да описва всеки ден с рисунка, но от гледната точка на своята съпруга.

Трагедията, която преживяват Къртис и неговата съпруга Джордин, не ги пречупва, а ги научава да ценят семейството си още повече. След това Къртис продължава да рисува трогателни творби на съпругата си и двамата им синове.

Има нещо магическо в рисунките на Къртис – те ни напомнят, че дори в забързаното ежедневие има време за романтика и любов.

Вижте някои от най-добрите му рисунки в нашата галерия.