Необходими продукти:
• 1 пиле;
• кориандър, сол и черен пипер;
• 4 с. л. зехтин;
• 1 бутилка тъмна бира;
• 4 с. л. водка.
Начин на приготвяне:
1. Натрийте пилето със зехтина и подправките. Оставете го да се маринова.
2. Бирената стъклена бутилка се накисва в студена вода и се отстраняват етикетите й. Отваря се и от нея се излива 2/3 от бирата.
3. Пилето се нанизва на бирената бутилка. Бутилката се слага изправена във фурната, а под нея се слага дълбока тавичка.
4. Пилето се пече 45-60 минути на 180°С.
5. Преди да сервирате пилето, го облейте с водката и го подпалете. Угасете го, като го покриете с тенджера.
Това пиле ще стане най-яркия акцент на празничната ви трапеза!